Domač ajdov koncentrat
Koncentrat za izdelavo rustikalnega ajdovega kruha
- se uporablja za proizvodnjo rustikalnega ajdovega mešanega kruha z 48,5% deležem ajdove moke računano na skupno količino moke
- omogoča pripravo kruha z izrazito aromo in okusom po ajdi
- sredica pekovskih izdelkov ima močno sivkasto - rjavo barvo in fino strukturo
- omogoča pripravo testa po direktnem postopku brez predhodne termične obdelave ajdove moke
- kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
- namenjen je za ročno oblikovanje testa
- pri pripravi testa se koncentratu doda pšenična bela moka (tip 500) v razmerju 60:40, kvas in voda
Doziranje: 100 kg / 66,6 kg pšenične moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg