Trennwachs vsebuje nenasičena rastlinska olja, lecitin, naravni antioksidant
- je ločilno sredstvo , ki se uporablja za mazanje vseh vrst pekarskih in slaščičarskih pekačev in modelov, trakov, tračnih peči in na strojih za avtomatsko čiščenje in mazanje pekačev
- primeren je tako za sveže izdelke kot tudi za izdelke z daljšim rokom trajanja (do 12 mesecev)
- je rumeno redko tekoče olje , z značilnim vonjem po jedilnem olju
Uporaba:
- je visoko kakovostno ločilno sredstvo; dobro prenaša visoke temperature in je obstojen proti oksidaciji; še posebej je primeren za izdelke z daljšim rokom trajanja.
- potrebno ga je razprševati (ali nanašati s čopičem) v zelo tankem sloju. Pri nanosu je potrebno paziti, da je sredstvo enakomerno nanešeno na tople in hladne površine.
- najbolje se nanaša in najbolje pokrije vse površine pri tankem nanosu z električno razpršilno pištolo. Pri nanašanju na tople pekače in modele je potrebno paziti, da se ločilno sredstvo razprši ali razmaže na navpične površine tako, da ne pride do razpok pri nanosu ali do hitrega odtekanja maščobe.
PRIPRAVA NOVIH PEKAČEV IN MODELOV
- priprava novih pekačev in modelov ter pekačev in modelov po pranju v vroči vodi ali lužnatih raztopinah zahteva poseben postopek.
- nove pekače in modele iz legiranega jekla, jekla, aluminija in modele ter pekače prevlečene z aluminijem je potrebno postaviti na namazane v izključeno a še toplo peč (s temperaturo pod 180°C) za kratek čas toliko, da se ogrejejo. Ogrete pekače oz. modele (s temperaturo 100 - 150°C) je potrebno namazati z razpršilno pištolo ali čopičem s TRENNAKTIV PR 100 in jih pustiti, da se ohladijo.
- Pred prvo uporabo jih je potrebno namazati (z razprševanjem ali premazanjem) s TRENNWACHS 30 v tankem sloju. Tako pripravljeni pekači so pripravljeni za peko testa. Nanos ločilnega sredstva moramo nato obnoviti pred vsako peko.
- na enak način je potrebno pripraviti tudi pekače oz. modele, ki so bili oprani v vroči vodi ali lužnatih raztopinah.
Kemijski in fizikalni parametri: | |
izgled in barva | rumeno, redko tekoče olje |
vonj | po jedilnem olju |
gostota (20°C): | 0,9 l - 0,93 kg / dm 3 |
viskoznost (VT5 / 20°C) | 82 - 92 mPas |
saponifikacijsko število | 188 - 193 |
kislinsko število | 0,8 - 1,2 |
jodno število | 82 - 87 |
dimna točka | pribl. 210°C |
Doziranje: 0,02 - 0,60 g / dm3 (odvisno od vrste izdelkov in pekačev ter načina nanosa ločilnega sredstva)
Opozorilo: nanos ločilnega sredstva je potrebno obnoviti pred vsako peko
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v temnem prostoru, pri temperaturi 10 -20°C. Pred uporabo mora imeti izdelek sobno temperaturo (18 - 25°C).
Pakiranje: 15l