Izdelki proti nitavosti in plesnivosti kruha in pekovskih izdelkov

 

Sorbinska in propionska kislina ter njune soli se v pekarstvu uporabljata za preprečevaje razvoja plesni predvsem na pakiranih trajnih pekovskih izdelkih.  Pri razvoju plesni na živilu je predvsem nevaren nastanek mikotoksinov, ki so posledica metabolizma plesni. Poleg tega, da so izjemno toksični imajo tudi izredno močen rakotvoren potencial. Preprečevanje razvoja plesni je edini način boja proti nastanku teh škodljivih substanc.

 

  • proti plesni – SORBIN

 

Ocetna kislina in njene soli pa se uporabljajo pri preprečevanju razvoja nitavosti kruha, ki ga povzroča Bacillus subtilis (B. mesentericus). Bakterije, ki povzročajo nitavost kruha so precej bolj toplotno stabilne in so v kruhu aktivne tudi po peki. V poletnih mesecih, ko je temperatura in zračna vlaga višja povzročajo nitavost kruha, ki se v začetni fazi kaže v rahlo grenkem okusu in sladkobnem vonju sredice, v končni fazi pa sredica postane rdečkasto-rjava, razpade, postane pajčevinasta, z odvratnim vonjem, ob dotiku in potegu pa se tvorijo značilne svetleče niti.

 

Tak način kvarjenja kruha v poletnih mesecih se prepreči z dodatkom ocetne kisline ali njenih soli.

 

  • proti nitavosti – ACETIN

 

Razvrsti po:ceniceni  nazivunazivu

Izdelki proti plesnivosti in nitkavosti

Sorbin
Sredstvo proti plesnivosti pekovskih izdelkov
 
Acetin
Sredstvo proti nitavosti pekovskih izdelkov
 
Razvrsti po:ceniceni  nazivunazivu
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih