Pekarski izboljševalci in dodatki

Uporaba izboljševalcev oz. dodatkov v pekarstvu je pogoj  za konstantno izdelavo kakovostnih pekovskih izdelkov, neodvisno od kakovostnih nihanj surovin pri zamesu, predvsem moke, saj izboljševalci ta nihanja kompenzirajo. Iz tega razloga se izboljševalci v pekarstvu v vsem razvitem svetu redno uporabljajo.

Uporabljajo se za:

  • večjo stabilnost testa med tehnološkim procesom izdelave kruha in peciva,
  • povečanje volumna kruha in peciva,
  • izboljšanje strukture in barve sredice in skorje,
  • podaljšanje svežine kruha in peciva.

 

Izboljsevalci-za-peciva-in-kruhe
Osnovne aktivne sestavine izboljševalcev so emulgatorji, encimi in askorbinska kislina. Poleg njih pa vsebujejo še sojino moko, gluten, različne vrste sladkorjev,  itd.
Izboljsevalci-za-specialne-vrste-kruha-in-peciva
Poleg emulgatorjev, encimov in oksidacijsko redukcijskih sredstev vsebujejo še dodatne sestavine, ki dajejo kruhu ali pecivu karakteristične lastnosti, značilne za izbrano vrsto
Izboljsevalci-za-posebne-tehnologije
V pekarskih izdelkih se uporabljajo predvsem kot sredstva za vezavo vode. Prosta voda je še posebej nezaželena  pri pripravi testa
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih