Kupujem slovensko - Reprokolinska
Krompirjeva moka SPG-A

Krompirjeva moka SPG-A

DODAJ NA SEZNAM

KROMPIRJEVA MOKA
- se uporablja za izboljšanje okusa in podaljšanje svežine kruha
- pri zamesu omogoča povečanje vpijanja vode
- izboljšuje strukturo sredice kruha

KROMPIRJEVA MOKA
- zmanjšuje hitrost staranja kruha
- je primerna za intenziven, direktni in indirektni zames testa

 

 

 

Recepture:  Beli kruh  Vodeni    
         
pšenična moka tip 500 100 kg 100 kg    
kvas  2-3 kg  2-3 kg    
sol  2 kg  2,1 kg    
 sladkor  0,5 kg  -    
Krompirjeva moka  3 kg  3 kg    
 GLUTIN  - 2 kg    
LUKSIN ALI VITIN 1 Kg 0,8 Kg    
ACETIN 0,3 Kg 0,3 Kg    
         
voda*  54 l 54 l     

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke

Tehnološki parametri:

 

    BELI KRUH
temperatura moke   20 °C
Temperatura vode   6-10 °C
čas mesenja v spiralnih mešalih   3 + 7 minut
temperatura testa   24°C
fermentacija v masi   60 minut
tmperatura v peči   220 -230 °C
čas fermentacije v komori   40-55 minut
čas peke   35-40 minut (1000 g)

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

 


Doziranje: 1-3 kg/100 kg moke

Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 20 kg

 

 

Sorodni izdelki
Pekol
Maščobni izboljševalec za vse vrste pšeničnega kruha in pekovskega peciva