Pekol
Maščobni izboljševalec za vse vrste pšeničnega kruha in pekovskega peciva
- je maščobni izboljševalec, ki se uporablja za vse vrste pšeničnega kruha in pekovskega peciva
- zagotavlja rahlo, prožno sredico, ki se pri rezanju ne drobi
- daje kruhu prijetno aromo in okus
- podaljšuje svežino okusa
- daje skorji izdelka intenzivno barvo
- izboljšuje reološke lastnosti testa
- pospešuje fermentacijo in krepi gluten
- je primeren za vse vrste zamesov
- se lahko uporablja sam ali v kombinaciji s praškastimi izboljševalci v različnih razmerjih glede na kakovost moke in želene značilnosti izdelka
Receptura: | Pšenični beli kruh | Pšenični polbeli kruh |
pšenična moka (tip 500) | 100,0 kg | - |
pšenična polbeka moka (tip 850) | - | 100,0 kg |
kvas | 3,0 kg | 3,0 kg |
sol | 1,8 kg | 2,0 kg |
Pekol | 1,5 kg | 2,0 kg |
voda* | 54,0 l | 58,0 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri: | Beli in polbeli kruh |
temperatura moke | 18 - 20°C |
temperatura vode | 16 - 18°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 8 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 15 - 18 minut |
temperatura testa | 27 - 28°C |
čas počivanja testa | 20 - 30 minut |
čas fermetacije v komori | 45 - 50 minut |
temperatura peči | 230 - 240°C |
čas peke | 29 minut (1000g) |
Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | 619 kcal |
2576 kJ | |
Beljakovine | |
Oglikovi hidrati | 54,7 g |
Maščobe | 45,0 g |
Doziranje: 1,0 do 3,0 kg / 100kg mode
Rok uporabe: 6 mesecev
Skladiščenje: v suhem prostoru pri temperaturi do 20°C
Pakiranje: transportni karton, neto teža izdelka 20 kg
Sorodni izdelki