Kupujem slovensko - Reprokolinska
Pekol

Pekol

Maščobni izboljševalec za vse vrste pšeničnega kruha in pekovskega peciva
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je maščobni izboljševalec, ki se uporablja za vse vrste pšeničnega kruha in pekovskega peciva
  • zagotavlja rahlo, prožno sredico, ki se pri rezanju ne drobi
  • daje kruhu prijetno aromo in okus
  • podaljšuje svežino okusa
  • daje skorji izdelka intenzivno barvo
  • izboljšuje reološke lastnosti testa
  • pospešuje fermentacijo in krepi gluten
  • je primeren za vse vrste zamesov
  • se lahko uporablja sam ali v kombinaciji s praškastimi izboljševalci v različnih razmerjih glede na kakovost moke in želene značilnosti izdelka


 

 

 

 

Receptura: Pšenični beli kruh Pšenični polbeli kruh
pšenična moka (tip 500) 100,0 kg  -
pšenična polbeka moka (tip 850) - 100,0 kg
kvas 3,0 kg 3,0 kg
sol 1,8 kg 2,0 kg
Pekol 1,5 kg 2,0 kg
voda* 54,0 l 58,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Beli in polbeli kruh
   
temperatura moke 18 - 20°C
temperatura vode 16 - 18°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
čas mesenja v DK mešalih 15 - 18 minut 
temperatura testa 27 - 28°C
čas počivanja testa 20 - 30 minut
čas fermetacije v komori 45 - 50 minut
temperatura peči 230 - 240°C
čas peke 29 minut (1000g)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 619 kcal
  2576 kJ
Beljakovine  
Oglikovi hidrati 54,7 g
Maščobe 45,0 g

 

Doziranje: 1,0 do 3,0 kg / 100kg mode
Rok uporabe: 6 mesecev
Skladiščenje: v suhem prostoru pri temperaturi do 20°C
Pakiranje: transportni karton, neto teža izdelka 20 kg

Sorodni izdelki