Koruzno - rženi mešani koncentrat
Koncentrat za izdelavo koruzno - rženega mešanega kruha in peciva
test-1-96
- se uporablja za proizvodnjo koruzno -rženega mešanega kruha in peciva z 30% deležem koruzne moke računano na skupno količino moke
- omogoča pripravo kruha in peciva tipične prijetne arome in okusa
- sredica pekovskih izdelkov je fina in rahla
- omogoča pripravo testa po direktnem postopku brez predhodne termične obdelave koruzne moke
- kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
- pri pripravi testa se koncentratu doda pšenično belo moko (tip 500) v razmerju 1:1, kvas in vodo
Recepture: | Koruzno - rženi mešani kruh |
Koruzno - rženi mešani koncentrat | 50,0 kg |
pšenična moka(tip 500) | 50,0 kg |
kvas | 2,0 - 3,0 kg |
voda* | 65,0 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri: | Koruzno - rženi mešani kruh |
temperatura koncentrata in moke | 18 - 22°C |
temperatura vode | 12 - 14°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 8 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 12 - 15 minut |
temperatura testa | 24 - 26°C |
fermetacija v masi | 60 minut |
čas fermetacije v komori | 35 - 40 minut |
temperatura peči | 230 - 240°C |
čas peke | 30 minut (550g) |
Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | |
Beljakovine | g |
Oglikovi hidrati | g |
Maščobe | g |
Doziranje: 100 kg / 100 kg pšenične moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg