Kupujem slovensko - Reprokolinska
RUSTI S SEMENI  KONC.50%

RUSTI S SEMENI KONC.50%

Koncentrat za izdelavo rustikalnega peciva s semeni
DODAJ NA SEZNAM

 

 

  • je namenjen za izdelavo pšenično - rženega mešanega peciva s semeni 
  • omogoča pripravo peciva tipične prijetne arome in okusa
  • sredica pekovskih izdelkov je fina in rahla
  • primeren za izdelavo POLPEČENEGA peciva
  • primeren za linijsko proizvodnjo kruha
  • pri pripravi testa se koncentratu doda pšenično belo moko (tip 500) v razmerju 1:1, kvas in vodo

 


 

 

 

Recepture: Pšenično-rženo pecivo 
   
RUSTI S SEMENI  50,0 kg
pšenična moka(tip 500) 50,0 kg
kvas 2,5  kg
olje (po želji) 2,0 kg
voda* 60,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Pšenično-rženo pecivo
   
temperatura koncentrata in moke 18 - 22°C
temperatura vode 12 - 14°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
fermentacija v masi 10 minut 
oblikovanje bombetke fino pomokamo v rženi moki
čas fermetacije v komori 40 minut (vzhajamo do 2/3, pustimo zunaj 10 min
temperatura peči 230 - 240°C
čas peke 20 minut (80 g)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 350 kcal
  1479 kJ
Beljakovine 9,4 g
Oglikovi hidrati 61,8 g
Maščobe 6,1 g

 

Doziranje: 100 kg / 100 kg pšenične moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Domač ajdov koncentrat
Koncentrat za izdelavo rustikalnega ajdovega kruha
RUSTI KLASIK  KONC.50%
Koncentrat za izdelavo rustikalnega pšenično-rženega peciva s kurkumo
Domači koruzni koncentrat
Koncentrat za izdelavo rustikalnega koruznega kruha
Koruzni koncentrat Extra
Koncentrat za izdelavo koruznega mešanega kruha in peciva