RUSTI S KURKUMO KONC.50%
Koncentrat za izdelavo rustikalnega peciva s kurkumo
test-1-96
- je namenjen za izdelavo pšenično - rženega mešanega peciva s semeni in kurkumo
- omogoča pripravo peciva tipične prijetne arome in okusa
- sredica pekovskih izdelkov je fina in rahla
- primeren za izdelavo POLPEČENEGA peciva
- primeren za linijsko proizvodnjo kruha
- pri pripravi testa se koncentratu doda pšenično belo moko (tip 500) v razmerju 1:1, kvas in vodo
Recepture: | Pšenično-rženo pecivo |
RUSTI S KURKUMO | 50,0 kg |
pšenična moka(tip 500) | 50,0 kg |
kvas | 2,5 kg |
olje (po želji) | 2,0 kg |
voda* | 55,0 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri: | Pšenično-rženo pecivo |
temperatura koncentrata in moke | 18 - 22°C |
temperatura vode | 12 - 14°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 8 minut |
fermentacija v masi | 10 minut |
oblikovanje | bombetke fino pomokamo v rženi moki |
čas fermetacije v komori | 40 minut (vzhajamo do 2/3, pustimo zunaj 10 min |
temperatura peči | 230 - 240°C |
čas peke | 20 minut (80 g) |
Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | 351 kcal |
1484 kJ | |
Beljakovine | 10,6 g |
Oglikovi hidrati | 63,0 g |
Maščobe | 5,2 g |
Doziranje: 100 kg / 100 kg pšenične moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg