Kupujem slovensko - Reprokolinska
RUSTI KLASIK  KONC.50%

RUSTI KLASIK KONC.50%

Koncentrat za izdelavo rustikalnega pšenično-rženega peciva s kurkumo
DODAJ NA SEZNAM

 

 

  • je namenjen za izdelavo pšenično - rženega mešanega peciva 
  • omogoča pripravo peciva tipične prijetne arome in okusa
  • sredica pekovskih izdelkov je fina in rahla
  • primeren za izdelavo POLPEČENEGA peciva
  • primeren za linijsko proizvodnjo kruha
  • pri pripravi testa se koncentratu doda pšenično belo moko (tip 500) v razmerju 1:1, kvas in vodo

 


 

 

 

Recepture: Pšenično-rženo pecivo
   
RUSTI KLASIK  50,0 kg
pšenična moka(tip 500) 50,0 kg
kvas 2,5  kg
olje (po želji) 2,0 kg
voda* 60,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Pšenično-rženo pecivo
   
temperatura koncentrata in moke 18 - 22°C
temperatura vode 12 - 14°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
fermentacija v masi 10 minut 
oblikovanje bombetke fino pomokamo v rženi moki
čas fermetacije v komori 40 minut (vzhajamo do 2/3, pustimo zunaj 10 min
temperatura peči 230 - 240°C
čas peke 20 minut (80 g)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 332 kcal
  1407 kJ
Beljakovine 9,5 g
Oglikovi hidrati 68,1 g
Maščobe 1,4 g

 

Doziranje: 100 kg / 100 kg pšenične moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Domač ajdov koncentrat
Koncentrat za izdelavo rustikalnega ajdovega kruha
Sojin koncentrat
Koncentrat za izdelavo sojinega kruha in peciva BREZ ADITIVOV
Koncentrat Erazem
Koncentrat Erazem je koncentrat za izdelavo kruha in peciva s sojinim drobljencem
Koncentrat Prima
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva s semeni