Kupujem slovensko - Reprokolinska
Koncentrat Erazem

Koncentrat Erazem

Koncentrat Erazem je koncentrat za izdelavo kruha in peciva s sojinim drobljencem
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je koncentrat za pripravo pšenično mešanega kruha in peciva s sojinim drobljencem
  • pekovski izdelki imajo gosto in enakomerno sredico z vidnimi delci zrn in semen
  • koncentrat daje izdelkom prijetno polno aromo in okus 
  • pri izdelavi testa se koncentratu doda pšenično polbelo moko v razmerju 50:50 ali 30:70, kvas, sol in vodo
  •  


 

 

 

Receptura: Kruh s sojinim drobljencem
   
Koncentrat Erazem 50,0 kg
pšenična moka(tip 850) 50,0 kg
kvas 2,5 kg
voda* pribl. 60 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja pšenične moke 

 

Tehnološki parametri: Kruh
   
temperatura koncentrata in moke 24°C
temperatura vode 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 3 + 6 minut
čas mesenja v DK mešalih 20 minut 
temperatura testa 26 - 28°C
čas fermetacije v komori 50 - 60 minut
temperatura peči 220 - 230°C
čas peke (odvisno od velikosti izdelka) 23 -25 minut (0,36 kg)

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi uporabljeni opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost kcal
  kJ
Beljakovine  g
Oglikovi hidrati  g
Maščobe  g
Vlaknine  g

 

Doziranje: 50 kg/50 kg ali 30 kg/70 kg polbele moke (tip 850)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Koncentrat za krompirjev kruh
Koncentrat za izdelavo krompirjevega kruha
Rubin T koncentrat
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva s semeni
Koncentrat Prima
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva s semeni
Domači koruzni koncentrat
Koncentrat za izdelavo rustikalnega koruznega kruha