Koncentrat Prima
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva s semeni
- je koncentrat za pripravo pšenično mešanega kruha in peciva s semeni.
- pekovski izdelki imajo rahlo sredico z vidnimi delci zrn in semen
- koncentrat daje izdelkom prijetno polno in rahlo kiselkasto aromo.
- zagotavlja zames testa, ki se lepo oblikuje ročno in strojno.
- pri pripravi se kncentratu doda pšenična bela moka (tip 500) v razmerju 1:2, kvas in voda.
- Ne vsebuje alergenov, razen glutena
Receptura: | Kruh ali pecivo s semeni |
Koncentrat Prima | 33,3 kg |
pšenična moka(tip 500) | 66,7 kg |
kvas | 2 kg |
voda* | pribl. 60 -65 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja pšenične moke
Tehnološki parametri: | Kruh |
temperatura koncentrata in moke | 24°C |
temperatura vode | 12°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 8 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 18 minut |
temperatura testa | 26 - 28°C |
fermetacija v masi | 60 minut |
čas fermetacije v komori | 40 - 50 minut |
temperatura peči | 230 - 240°C |
čas peke (odvisno od velikosti izdelka) | 14 -16 minut (odvisno od velikosti izdelka) |
Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi uporabljeni opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | kcal |
kJ | |
Beljakovine | g |
Oglikovi hidrati | g |
Maščobe | g |
Vlaknine | g |
Doziranje: 50 kg / 100 kg polbele moke (tip 850)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg