Kupujem slovensko - Reprokolinska
Koncentrat Prima

Koncentrat Prima

Koncentrat za izdelavo kruha in peciva s semeni
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je koncentrat za pripravo pšenično mešanega kruha in peciva s semeni.
  • pekovski izdelki imajo rahlo sredico z vidnimi delci zrn in semen
  • koncentrat daje izdelkom prijetno polno in rahlo kiselkasto aromo.
  • zagotavlja zames testa, ki se lepo oblikuje ročno in strojno.
  • pri pripravi se kncentratu doda pšenična bela moka (tip 500) v razmerju 1:2, kvas in voda.
  • Ne vsebuje alergenov, razen glutena


 

 

 

Receptura: Kruh ali pecivo s semeni
   
Koncentrat Prima 33,3 kg
pšenična moka(tip 500) 66,7 kg
kvas 2 kg
voda* pribl. 60 -65 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja pšenične moke 

 

Tehnološki parametri: Kruh
   
temperatura koncentrata in moke 24°C
temperatura vode 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 minut 
temperatura testa 26 - 28°C
fermetacija v masi 60 minut
čas fermetacije v komori 40 - 50 minut
temperatura peči 230 - 240°C
čas peke (odvisno od velikosti izdelka) 14 -16 minut (odvisno od velikosti izdelka)

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi uporabljeni opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost kcal
  kJ
Beljakovine  g
Oglikovi hidrati  g
Maščobe  g
Vlaknine  g

 

Doziranje: 50 kg / 100 kg polbele moke (tip 850)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
RUSTI S SEMENI  KONC.50%
Koncentrat za izdelavo rustikalnega peciva s semeni
Koncentrat za krompirjev kruh
Koncentrat za izdelavo krompirjevega kruha
Kora koncentrat
Koncentrat za pripravo pšenično mešanega kruha posebnih oblik z dodanimi zrni in semeni
Sojin koncentrat
Koncentrat za izdelavo sojinega kruha in peciva BREZ ADITIVOV