Kupujem slovensko - Reprokolinska
Koruzno - rženi mešani koncentrat

Koruzno - rženi mešani koncentrat

Koncentrat za izdelavo koruzno - rženega mešanega kruha in peciva
DODAJ NA SEZNAM

 

 

  • se uporablja za proizvodnjo koruzno -rženega mešanega kruha in peciva z 30% deležem koruzne moke računano na skupno količino moke
  • omogoča pripravo kruha in peciva tipične prijetne arome in okusa
  • sredica pekovskih izdelkov je fina in rahla
  • omogoča pripravo testa po direktnem postopku brez predhodne termične obdelave koruzne moke
  • kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
  • pri pripravi testa se koncentratu doda pšenično belo moko (tip 500) v razmerju 1:1, kvas in vodo

 


 

 

 

Recepture: Koruzno - rženi mešani kruh
   
Koruzno - rženi mešani koncentrat 50,0 kg
pšenična moka(tip 500) 50,0 kg
kvas 2,0 - 3,0 kg
voda* 65,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Koruzno - rženi mešani kruh
   
temperatura koncentrata in moke 18 - 22°C
temperatura vode 12 - 14°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
čas mesenja v DK mešalih 12 - 15 minut 
temperatura testa 24 - 26°C
fermetacija v masi 60 minut
čas fermetacije v komori 35 - 40 minut
temperatura peči 230 - 240°C
čas peke 30 minut (550g)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost  
   
Beljakovine g
Oglikovi hidrati g
Maščobe g

 

Doziranje: 100 kg / 100 kg pšenične moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
RUSTI KLASIK  KONC.50%
Koncentrat za izdelavo rustikalnega pšenično-rženega peciva s kurkumo
Rut-in
Koncentrat za izdelavo "korenin"
Koncentrat Prima
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva s semeni
Koncentrat za krompirjev kruh
Koncentrat za izdelavo krompirjevega kruha