Kupujem slovensko - Reprokolinska
Domači koruzni koncentrat

Domači koruzni koncentrat

Koncentrat za izdelavo rustikalnega koruznega kruha
DODAJ NA SEZNAM

 

 

  • se uporablja za proizvodnjo rustikalnega koruznega mešanega kruha z 48% deležem koruzne moke računano na skupno količino moke
  • omogoča pripravo kruha z izrazito aromo in okusom po koruzi
  • sredica pekovskih izdelkov je močna rumena, fina in majhne pore
  • omogoča pripravo testa po direktnem postopku brez predhodne termične obdelave koruzne moke
  • kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
  • pri pripravi testa se koncentratu doda pšenično belo moko (tip 500) v razmerju 60:40, kvas in vodo

 


 

 

 

Recepture: Koruzni  kruh
   
Domač koruzni koncentrat 60,0 kg
pšenična moka(tip 500) 40,0 kg
kvas 2,0 kg
olje 4,0 kg
voda* 70,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Koruzni  kruh
   
temperatura koncentrata in moke 18 - 22°C
temperatura vode 12 - 14°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
čas mesenja v DK mešalih 12 - 15 minut 
temperatura testa 26 °C
fermetacija v masi 60 minut
čas fermetacije v komori 40 minut
temperatura peči 215°C
čas peke 60 minut (350g)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost  kcal
   kJ
Beljakovine  g
Oglikovi hidrati  g
Maščobe  g

 

Doziranje: 100 kg / 66,6 kg pšenične moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
RUSTI S SEMENI  KONC.50%
Koncentrat za izdelavo rustikalnega peciva s semeni
Koncentrat Erazem
Koncentrat Erazem je koncentrat za izdelavo kruha in peciva s sojinim drobljencem
Koruzni koncentrat Extra
Koncentrat za izdelavo koruznega mešanega kruha in peciva
RUSTI KLASIK  KONC.50%
Koncentrat za izdelavo rustikalnega pšenično-rženega peciva s kurkumo