Kupujem slovensko - Reprokolinska
Domači koruzni koncentrat

Domači koruzni koncentrat

Koncentrat za izdelavo rustikalnega koruznega kruha
DODAJ NA SEZNAM

 

 

  • se uporablja za proizvodnjo rustikalnega koruznega mešanega kruha z 48% deležem koruzne moke računano na skupno količino moke
  • omogoča pripravo kruha z izrazito aromo in okusom po koruzi
  • sredica pekovskih izdelkov je močna rumena, fina in majhne pore
  • omogoča pripravo testa po direktnem postopku brez predhodne termične obdelave koruzne moke
  • kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
  • pri pripravi testa se koncentratu doda pšenično belo moko (tip 500) v razmerju 60:40, kvas in vodo

 


 

 

 

Recepture: Koruzni  kruh
   
Domač koruzni koncentrat 60,0 kg
pšenična moka(tip 500) 40,0 kg
kvas 2,0 kg
olje 4,0 kg
voda* 70,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Koruzni  kruh
   
temperatura koncentrata in moke 18 - 22°C
temperatura vode 12 - 14°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
čas mesenja v DK mešalih 12 - 15 minut 
temperatura testa 26 °C
fermetacija v masi 60 minut
čas fermetacije v komori 40 minut
temperatura peči 215°C
čas peke 60 minut (350g)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost  kcal
   kJ
Beljakovine  g
Oglikovi hidrati  g
Maščobe  g

 

Doziranje: 100 kg / 66,6 kg pšenične moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Koncentrat za krompirjev kruh
Koncentrat za izdelavo krompirjevega kruha
Domač ajdov koncentrat
Koncentrat za izdelavo rustikalnega ajdovega kruha
Panicel
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva z dodanimi beljakovinami in vlakninami (pšenični otrobi)
Rubin T koncentrat
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva s semeni