Kupujem slovensko - Reprokolinska
Ajdov koncentrat

Ajdov koncentrat

Koncentrat za izdelavo ajdovega kruha
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je namenjen za proizvodnjo ajdovega mešanega kruha in peciva
  • omogoča pripravo kruha in peciva tipične prijetne arome in okusa
  • sredica pekovskih izdelkov je rahla in fina
  • omogoča izdelavo kruha in peciva po direktnem postopku brez predhodne termučne obdelave
  • kruh se lahko peče prosto ali v modelih
  • pri pripravi testa se koncentratu doda pšenična bela moka (tip 500) v razmerju 1:1, kvas in voda


 

 

 

Recepture:  
   
Ajdov koncentrat 50,0 kg
pšenična moka(tip 500) 50,0 kg
kvas 3,0 - 4,0 kg
voda* cca 65 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Kruh
   
temperatura koncentrata in moke 18 - 22°C
temperatura vode 18 - 20°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 6 minut
čas mesenja v DK mešalih 10 -12 minut 
temperatura testa 26 - 28°C
fermetacija v masi 15 - 20 minut
čas fermetacije v komori 50 minut
temperatura peči 240 - 210°C
čas peke 24 minut (odvisno od velikosti izdelka)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost kcal
  kJ
Beljakovine g
Oglikovi hidrati g
Maščobe g
Vlaknine g

 

Doziranje:  50 kg / 50 kg pšenične moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Koruzno - rženi mešani koncentrat
Koncentrat za izdelavo koruzno - rženega mešanega kruha in peciva
Koruzni koncentrat Extra
Koncentrat za izdelavo koruznega mešanega kruha in peciva
Koncentrat za krompirjev kruh
Koncentrat za izdelavo krompirjevega kruha
Rubin T koncentrat
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva s semeni