Kupujem slovensko - Reprokolinska
Domač ajdov koncentrat

Domač ajdov koncentrat

Koncentrat za izdelavo rustikalnega ajdovega kruha
DODAJ NA SEZNAM

 

  • se uporablja za proizvodnjo rustikalnega ajdovega mešanega kruha z 48,5% deležem ajdove moke računano na skupno količino moke
  • omogoča pripravo kruha z izrazito aromo in okusom po ajdi
  • sredica pekovskih izdelkov ima močno sivkasto - rjavo barvo in fino strukturo
  • omogoča pripravo testa po direktnem postopku brez predhodne termične obdelave ajdove moke
  • kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
  • namenjen je za ročno oblikovanje testa
  • pri pripravi testa se koncentratu doda pšenična bela moka (tip 500) v razmerju 60:40, kvas in voda


 

 

 

Recepture:  
   
Domač ajdov koncentrat 60,0 kg
pšenična moka(tip 500) 40,0 kg
plje 4,0 kg
kvas 2,0 kg
voda* cca 70 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Kruh
   
temperatura koncentrata in moke 18 -22°C
temperatura vode 12 - 14°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
čas mesenja v DK mešalih 12 - 15 minut 
temperatura testa 26 °C
fermetacija v masi 60 minut
čas fermetacije v komori 45  minut (38°C 60%)
temperatura peči 215°C
čas peke 60 minut (350 g)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost  kcal
   kJ
Beljakovine  g
Oglikovi hidrati  g
Maščobe  g
Vlaknine  g

 

Doziranje:  100 kg / 66,6 kg pšenične moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Rut-in
Koncentrat za izdelavo "korenin"
Domači koruzni koncentrat
Koncentrat za izdelavo rustikalnega koruznega kruha
Koncentrat za krompirjev kruh
Koncentrat za izdelavo krompirjevega kruha
Koruzni koncentrat Special
Koncentrat za izdelavo rustikalnega koruznega mešanega kruha in peciva