Kupujem slovensko - Reprokolinska
Domač ajdov koncentrat

Domač ajdov koncentrat

Koncentrat za izdelavo rustikalnega ajdovega kruha
DODAJ NA SEZNAM

 

  • se uporablja za proizvodnjo rustikalnega ajdovega mešanega kruha z 48,5% deležem ajdove moke računano na skupno količino moke
  • omogoča pripravo kruha z izrazito aromo in okusom po ajdi
  • sredica pekovskih izdelkov ima močno sivkasto - rjavo barvo in fino strukturo
  • omogoča pripravo testa po direktnem postopku brez predhodne termične obdelave ajdove moke
  • kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
  • namenjen je za ročno oblikovanje testa
  • pri pripravi testa se koncentratu doda pšenična bela moka (tip 500) v razmerju 60:40, kvas in voda


 

 

 

Recepture:  
   
Domač ajdov koncentrat 60,0 kg
pšenična moka(tip 500) 40,0 kg
plje 4,0 kg
kvas 2,0 kg
voda* cca 70 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Kruh
   
temperatura koncentrata in moke 18 -22°C
temperatura vode 12 - 14°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
čas mesenja v DK mešalih 12 - 15 minut 
temperatura testa 26 °C
fermetacija v masi 60 minut
čas fermetacije v komori 45  minut (38°C 60%)
temperatura peči 215°C
čas peke 60 minut (350 g)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost  kcal
   kJ
Beljakovine  g
Oglikovi hidrati  g
Maščobe  g
Vlaknine  g

 

Doziranje:  100 kg / 66,6 kg pšenične moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
RUSTI S SEMENI  KONC.50%
Koncentrat za izdelavo rustikalnega peciva s semeni
Rubin T koncentrat
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva s semeni
Panicel
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva z dodanimi beljakovinami in vlakninami (pšenični otrobi)
Rut-in
Koncentrat za izdelavo "korenin"