Kupujem slovensko - Reprokolinska
Kora koncentrat

Kora koncentrat

Koncentrat za pripravo pšenično mešanega kruha posebnih oblik z dodanimi zrni in semeni
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je koncentrat za pripravo pšenično mešanega kruha posebnih oblik z dodanimi delci zrn in semeni.
  • kruh in pecivo imajo temno sredico z vidnimi delci zrn in semen.
  • koncentrat daje izdelkom prijetno polno in rahlo kiselkasto aromo.
  • kruh vsebuje min 4% semen računano na skupno količino moke.
  • zagotavlja zames testa, ki se lepo oblikuje ročno in strojno.
  • pri pripravi se kncentratu doda pšenična bela moka (tip 500) v razmerju 1:2, kvas in voda.


 

 

 

Receptura: Kruh ali pecivo s semeni
   
Kora koncentrat 33,3 kg
pšenična moka(tip 500) 66,7 kg
kvas 2-3 kg
voda* pribl. 60 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja pšenične moke 

 

Tehnološki parametri: Kruh
   
temperatura koncentrata in moke 24°C
temperatura vode 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
čas mesenja v DK mešalih 16 minut 
temperatura testa 28 - 30°C
fermetacija v masi 30 minut
čas fermetacije v komori 40 - 50 minut
temperatura peči 230 - 240°C
čas peke (odvisno od velikosti izdelka) 25 minut

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi uporabljeni opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 325 kcal
  1371 kJ
Beljakovine 12,2 g
Oglikovi hidrati 52 g
Maščobe 7,6 g
Vlaknine 12,7 g

 

Doziranje: 50 kg / 100 kg polbele moke (tip 850)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Rut-in
Koncentrat za izdelavo "korenin"
Ajdov koncentrat
Koncentrat za izdelavo ajdovega kruha
RUSTI S SEMENI  KONC.50%
Koncentrat za izdelavo rustikalnega peciva s semeni
Domači koruzni koncentrat
Koncentrat za izdelavo rustikalnega koruznega kruha