Kupujem slovensko - Reprokolinska
Večsemenski koncentrat

Večsemenski koncentrat

koncentrat za izdelavo kruha in p eciva s semeni
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je namenjen za proizvodnjo kruha in peciva s semeni; pekovski izdelki izdelani iz koncentrata vsebujejo min. 9% semen računano na skupno količino moke.
  • z raznolikostjo semen in žit povečuje hranilno vrednost pekovskih izdelkov.
  • optimalni okus in izgled dosežemo z uporabo VEČSEMENSKEGA POSIPA, ki je sestavljen iz večine semen iz žit iz koncentrata.
  • pri pripravi testa se koncentratu doda pšenična bela moka tip 500 v razmerju 1:2, kvas in voda.


 

 

 

Receptura: Kruh ali pecivo s semeni
   
Večsemenski koncentrat 33,3 kg
pšenična moka(tip 500) 66,7 kg
kvas do 3,0 kg
voda* 60,0 - 65,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Kruh
   
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 m
temperatura testa 12°C
fermetacija v masi (I) 2 + 8 minut
premešanje (izplinjenje testa) 18 minut 
fermetacija v masi (II) 20 minut
deljenje okroglenje (hlebci) 820g
površinska okrasitev hlebcev s posipom -
končna fermentacija v komori pribl. 45 minut
temperatura peči (etažna peč) 230 - 245°C
čas peke probl. 30 minut

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi uporabljeni opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 365 kcal
  1534kJ
Beljakovine 15,9 g
Oglikovi hidrati 48,3 g
Maščobe 12 g

 

Doziranje: 50 kg / 100 kg pšenične moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Domači koruzni koncentrat
Koncentrat za izdelavo rustikalnega koruznega kruha
Rut-in
Koncentrat za izdelavo "korenin"
Koruzni koncentrat Special
Koncentrat za izdelavo rustikalnega koruznega mešanega kruha in peciva
Rubin T koncentrat
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva s semeni