Rubin T koncentrat
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva s semeni
- je namenjen za proizvodnjo kruha in peciva s semeni; pekovski izdelki izdelani iz koncentrata vsebujejo min. 4% semen računano na skupno količino moke.
- z raznolikostjo semen in žit povečujejo hranilno vrednost pekovskih izdelkov.
- pekovski izdelki imajo rahlo sredico z vidnimi delčki semen.
- omogoča zames testa, ki se lepo oblikuje ročno in strojno.
- pri pripravi testa se koncentratu doda pšenična bela moka (tip 500) v razmerju 1:2, kvas in voda.
Receptura: | Kruh ali pecivo s semeni |
Rubin T - koncentrat | 33,3 kg |
pšenična moka(tip 500) | 66,7 kg |
kvas | 3,0 kg |
voda* | 60,0 - 65,0 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri: | Pecivo |
temperatura koncentrata in moke | 24°C |
temperatura vode | 12°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 8 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 18 minut |
temperatura testa | 26 - 28°C |
fermetacija v masi | 20 - 30 minut |
čas fermetacije v komori | 40 - 50 minut |
temperatura peči | 230 - 240°C |
čas peke (odvisno od velikosti izdelka) | 14 - 16 minut |
Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi uporabljeni opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | 329 kcal |
1388 kJ | |
Beljakovine | 17,9 g |
Oglikovi hidrati | 47,0 g |
Maščobe | 6,9 g |
Doziranje: 50 kg / 100 kg pšenične moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg