Kupujem slovensko - Reprokolinska
Rubin T koncentrat

Rubin T koncentrat

Koncentrat za izdelavo kruha in peciva s semeni

 

  • je namenjen za proizvodnjo kruha in peciva s semeni; pekovski izdelki izdelani iz koncentrata vsebujejo min. 4% semen računano na skupno količino moke.
  • z raznolikostjo semen in žit povečujejo hranilno vrednost pekovskih izdelkov.
  • pekovski izdelki imajo rahlo sredico z vidnimi delčki semen.
  • omogoča zames testa, ki se lepo oblikuje ročno in strojno.
  • pri pripravi testa se koncentratu doda pšenična bela moka (tip 500) v razmerju 1:2, kvas in voda.


 

 

 

Receptura: Kruh ali pecivo s semeni
   
Rubin T - koncentrat 33,3 kg
pšenična moka(tip 500) 66,7 kg
kvas 3,0 kg
voda* 60,0 - 65,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Pecivo
   
temperatura koncentrata in moke 24°C
temperatura vode 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 minut 
temperatura testa 26 - 28°C
fermetacija v masi 20 - 30 minut
čas fermetacije v komori 40 - 50 minut
temperatura peči 230 - 240°C
čas peke (odvisno od velikosti izdelka) 14 - 16 minut

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi uporabljeni opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 329 kcal
  1388 kJ
Beljakovine 17,9 g
Oglikovi hidrati 47,0 g
Maščobe 6,9 g

 

Doziranje: 50 kg / 100 kg pšenične moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki

    Domači koruzni koncentrat
    Koncentrat za izdelavo rustikalnega koruznega kruha
    Koruzno - rženi mešani koncentrat
    Koncentrat za izdelavo koruzno - rženega mešanega kruha in peciva
    Koncentrat Erazem
    Koncentrat Erazem je koncentrat za izdelavo kruha in peciva s sojinim drobljencem
    Sojin koncentrat
    Koncentrat za izdelavo sojinega kruha in peciva BREZ ADITIVOV
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih