Kupujem slovensko - Reprokolinska
Rubin T koncentrat

Rubin T koncentrat

Koncentrat za izdelavo kruha in peciva s semeni
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je namenjen za proizvodnjo kruha in peciva s semeni; pekovski izdelki izdelani iz koncentrata vsebujejo min. 4% semen računano na skupno količino moke.
  • z raznolikostjo semen in žit povečujejo hranilno vrednost pekovskih izdelkov.
  • pekovski izdelki imajo rahlo sredico z vidnimi delčki semen.
  • omogoča zames testa, ki se lepo oblikuje ročno in strojno.
  • pri pripravi testa se koncentratu doda pšenična bela moka (tip 500) v razmerju 1:2, kvas in voda.


 

 

 

Receptura: Kruh ali pecivo s semeni
   
Rubin T - koncentrat 33,3 kg
pšenična moka(tip 500) 66,7 kg
kvas 3,0 kg
voda* 60,0 - 65,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Pecivo
   
temperatura koncentrata in moke 24°C
temperatura vode 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 minut 
temperatura testa 26 - 28°C
fermetacija v masi 20 - 30 minut
čas fermetacije v komori 40 - 50 minut
temperatura peči 230 - 240°C
čas peke (odvisno od velikosti izdelka) 14 - 16 minut

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi uporabljeni opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 329 kcal
  1388 kJ
Beljakovine 17,9 g
Oglikovi hidrati 47,0 g
Maščobe 6,9 g

 

Doziranje: 50 kg / 100 kg pšenične moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Koncentrat Prima
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva s semeni
Koncentrat Erazem
Koncentrat Erazem je koncentrat za izdelavo kruha in peciva s sojinim drobljencem
Panicel
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva z dodanimi beljakovinami in vlakninami (pšenični otrobi)
Koruzni koncentrat Extra
Koncentrat za izdelavo koruznega mešanega kruha in peciva