Sojin koncentrat
Koncentrat za izdelavo sojinega kruha in peciva BREZ ADITIVOV
- je namenjen za proizvodnjo sojinega kruha in peciva brez aditivov
- kruh pečemo prosto ali v modelih
- prekovski izdelki imajo rahlo sredico z vidnimi delci sojinih kosmičev
- omogoča zames testa, ki se lepo oblikuje ročno ali strojno
- pri pripravi testa se koncentratur dodat pšenična polbela moka (tip 850) v razmerju 1:1, kvas in voda
Receptura: | Sojin kruh |
Sojin Koncentrat | 50,0 kg |
pšenična moka(tip 500) | 50,0 kg |
kvas | 2,5 kg |
voda* | 67,0 - 70,0 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri: | Kruh |
temperatura koncentrata in moke | 24°C |
temperatura vode | 12°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 3 + 7 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 18 minut |
temperatura testa | 26 - 28°C |
fermetacija v masi | 60 minut |
čas fermetacije v komori | 40 - 50 minut |
temperatura peči | 230 - 240°C |
čas peke | 30 minut (odvisno od velikosti izdelka) |
Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | kcal |
kJ | |
Beljakovine | g |
Oglikovi hidrati | g |
Maščobe | g |
Doziranje: 100 kg / 100 kg pšenične moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg
Sorodni izdelki
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva z dodanimi beljakovinami in vlakninami (pšenični otrobi)