Kupujem slovensko - Reprokolinska
Sojin koncentrat

Sojin koncentrat

Koncentrat za izdelavo sojinega kruha in peciva BREZ ADITIVOV
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je namenjen za proizvodnjo sojinega kruha in peciva brez aditivov
  • kruh pečemo prosto ali v modelih
  • prekovski izdelki imajo rahlo sredico z vidnimi delci sojinih kosmičev
  • omogoča zames testa, ki se lepo oblikuje ročno ali strojno
  • pri pripravi testa se koncentratur dodat pšenična polbela moka (tip 850)  v razmerju 1:1, kvas in voda

 

 


 

 

 

Receptura: Sojin kruh
   
Sojin Koncentrat 50,0 kg
pšenična moka(tip 500) 50,0 kg
kvas 2,5 kg
voda* 67,0 - 70,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Kruh
   
temperatura koncentrata in moke 24°C
temperatura vode 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 3 + 7 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 minut 
temperatura testa 26 - 28°C
fermetacija v masi 60 minut
čas fermetacije v komori 40 - 50 minut
temperatura peči 230 - 240°C
čas peke 30 minut (odvisno od velikosti izdelka)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost  kcal
   kJ
Beljakovine  g
Oglikovi hidrati  g
Maščobe  g

 

Doziranje: 100 kg / 100 kg pšenične moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
RUSTI KLASIK  KONC.50%
Koncentrat za izdelavo rustikalnega pšenično-rženega peciva s kurkumo
Domač ajdov koncentrat
Koncentrat za izdelavo rustikalnega ajdovega kruha
Koruzni koncentrat Special
Koncentrat za izdelavo rustikalnega koruznega mešanega kruha in peciva
Panicel
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva z dodanimi beljakovinami in vlakninami (pšenični otrobi)