Kupujem slovensko - Reprokolinska
Koncentrat za krompirjev kruh

Koncentrat za krompirjev kruh

Koncentrat za izdelavo krompirjevega kruha
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je namenjen za proizvodnjo kruha nepravilnega "domačega" izgleda
  • z vsebnostjo krompirjevih kosmičev zagotavlja daljšo svežino izdelka
  • pekovski izdelki imajo rahlo sredico z večjimi porami
  • mleko v prahu mu daje lepo barvo in bolj poln okus
  • namenjen je za ročno oblikovanje testa
  • pri pripravi testa se koncentratu doda pšenična bela moka (tip 500) v razmerju 1:4, kvas in voda


 

 

 

Recepture:  
   
Koncentrat za krompirjev kruh 20,0 kg
pšenična moka(tip 500) 80,0 kg
kvas 2,0 kg
voda* cca 70 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Kruh
   
temperatura koncentrata in moke 24°C
temperatura vode 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 minut 
temperatura testa 26 - 28°C
fermetacija v masi 60 minut
čas fermetacije v komori 40 - 50 minut
temperatura peči 230 - 240°C
čas peke 30 minut (odvisno od velikosti izdelka)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 286 kcal
  1212 kJ
Beljakovine 21,7 g
Oglikovi hidrati 47,1 g
Maščobe 1,1 g
Vlaknine 3,4 g

 

Doziranje:  25 kg / 100 kg pšenične moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Ajdov koncentrat
Koncentrat za izdelavo ajdovega kruha
Rubin T koncentrat
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva s semeni
Koncentrat Erazem
Koncentrat Erazem je koncentrat za izdelavo kruha in peciva s sojinim drobljencem
Koruzni koncentrat Special
Koncentrat za izdelavo rustikalnega koruznega mešanega kruha in peciva