Kupujem slovensko - Reprokolinska
Koruzni koncentrat Special

Koruzni koncentrat Special

Koncentrat za izdelavo rustikalnega koruznega mešanega kruha in peciva
DODAJ NA SEZNAM

 

 

  • se uporablja za proizvodnjo rustikalnega koruznega mešanega kruha in peciva z več kot 30% deležem koruzne moke računano na skupno količino moke
  • omogoča pripravo kruha in peciva tipične prijetne arome in okusa
  • sredica pekovskih izdelkov je fina in rahla
  • omogoča pripravo testa po direktnem postopku brez predhodne termične obdelave koruzne moke
  • kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
  • pri pripravi testa se koncentratu doda pšenično belo moko (tip 500) v razmerju 1:1, kvas in vodo

 


 

 

 

Recepture: Korurzni mešani kruh
   
Koruzna koncentrat Special  50,0 kg
pšenična moka(tip 500) 50,0 kg
kvas 3,0 - 4,0 kg
voda* 60,0 - 65,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Koruzni mešani kruh
   
temperatura koncentrata in moke 18 - 22°C
temperatura vode 12 - 14°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 7 minut
čas mesenja v DK mešalih 12 - 15 minut 
temperatura testa 26 - 27°C
fermetacija v masi 15 - 20 minut
čas fermetacije v komori 50 minut
temperatura peči 230 - 240°C
čas peke 24 minut (350g)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 310 kcal
  1316 kJ
Beljakovine 13,4 g
Oglikovi hidrati 61,9 g
Maščobe 1,0 g

 

Doziranje: 100 kg / 100 kg pšenične moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Panicel
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva z dodanimi beljakovinami in vlakninami (pšenični otrobi)
Koruzni koncentrat Extra
Koncentrat za izdelavo koruznega mešanega kruha in peciva
Koncentrat Erazem
Koncentrat Erazem je koncentrat za izdelavo kruha in peciva s sojinim drobljencem
Večsemenski koncentrat
koncentrat za izdelavo kruha in p eciva s semeni