Kupujem slovensko - Reprokolinska
Panicel

Panicel

Koncentrat za izdelavo kruha in peciva z dodanimi beljakovinami in vlakninami (pšenični otrobi)
DODAJ NA SEZNAM

 

  • Je koncentrat, ki se uporablja za izdelavo kruha in peciva z dodanimi blejakovinami in vlakninami (pšenični otrobi)
  • kruh pripravljen iz PANICELA (po predlagani recepturi) vsebuje 14% skupnih pšeničnih in sojinih beljakovin in min. 4 g vlaknin računano na 100 g izdelka oz 7% pšeničnih otrobov glede na količlino uporabljene moke
  • kruh ima rahlo sredico z vidnimi delčki otrobov, velik volumen, prijeten in tipičen okus
  • zaradi visoke vsebnosti vode se kruh pri rezanju ne dropi in ostane svež več dniž
  • omogoča zames testa, ki se lepo oblikuje ročno ali strojno
  • kruh lahko pečemo prosto ali v modeluh

 


 

 

 

Receptura:  
   
pšenična moka(tip 500) 58,0 kg
kvas 3,0 kg
Panicel 42,0 kg
voda* 80,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja pšenične moke 

 

Tehnološki parametri: Kruh
   
temperatura moke 20°C
temperatura vode 9°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 - 20 minut 
temperatura testa 25°C
fermetacija v masi 15 minut
čas fermetacije v komori 45 - 50 minut
temperatura peči 210 - 230°C
čas peke* (odvisno od teže izdelka) 15 - 28 minut

*Priporočamo da se 5-10 minut pred koncem peke odpre loputa peči z namenom, da se doseže optimalna debelina skorje

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 294 kcal
  1244 kJ
Beljakovine 46,5 g
Oglikovi hidrati 20,8 g
Maščobe 2,7 g

 


Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Rut-in
Koncentrat za izdelavo "korenin"
RUSTI KLASIK  KONC.50%
Koncentrat za izdelavo rustikalnega pšenično-rženega peciva s kurkumo
Sojin koncentrat
Koncentrat za izdelavo sojinega kruha in peciva BREZ ADITIVOV
RUSTI S KURKUMO  KONC.50%
Koncentrat za izdelavo rustikalnega peciva s kurkumo