Kupujem slovensko - Reprokolinska
Zlati MIX

Zlati MIX

Mešanicaa za pripravo vseh vrst kruha in peciva
DODAJ NA SEZNAM

 

  • se uporablja za pripravo vseh vrst kruha in peciva z dodatkom različnih zrn in semen. Pri zamesu testa ga pomešamo z moko. Predhodno namakanje ni potrebno.
  • z raznolikostjo žit in semen povečuje hranilno vrednost pekovskih izdelkov
  • omogoča zames testa, ki se lepo oblikuje ročno in strojno


 

 

Receptura: Drobno pecivo
   
pšenična bela moka (T 500) 8,00 kg  8,00 kg
kvas 0,25 kg  0,25 kg
sol 0,16 kg  0,16 kg
Vitin 0,06 kg  0,08 kg
Pekol 0,08 kg  -
Zlati MIX 3,30 kg  3,30 kg
voda* pribl. 4,60 l  pribl. 4,60 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke ter želene čvrstosti testa

Tehnološki parametri:

 

temperatura moke 24°C
temperatura vode 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 minut
temperatura testa 26 - 28°C
fermentacija v masi 20 - 30 minut
čas fermentacije v komori 40 - 50 minut
temperatura peči 230 - 240°C
čas peke 14 - 16 minut (odvisno od velikosti izdelka)

Navedeni recepturi in tehnočoški postopek so zgolj okvirni. V proizvodnji jih je potrebno prilagoditi kakovosti osnovnih surovin in uporabljeni opremi.

 

Doziranje: do 25 kg / 100 kg moke (odvisno od želenega videza izdelkov)

Rok uporabe: 12 mesecev

Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Kolorin novi
Dodatek za posebne vrste temnega sladnega kruha
Ražin Super
Rženo kislo testo v prahu za ržene ali mešane kruhe in pekovsko pecivo
Ajda Teo
Termično obdelana ajdova moka
Volumin  E
Naravni izboljševalec za pekovsko pecivo in kruh