Kupujem slovensko - Reprokolinska
Zlati MIX

Zlati MIX

Mešanicaa za pripravo vseh vrst kruha in peciva
DODAJ NA SEZNAM

 

  • se uporablja za pripravo vseh vrst kruha in peciva z dodatkom različnih zrn in semen. Pri zamesu testa ga pomešamo z moko. Predhodno namakanje ni potrebno.
  • z raznolikostjo žit in semen povečuje hranilno vrednost pekovskih izdelkov
  • omogoča zames testa, ki se lepo oblikuje ročno in strojno


 

 

Receptura: Drobno pecivo
   
pšenična bela moka (T 500) 8,00 kg  8,00 kg
kvas 0,25 kg  0,25 kg
sol 0,16 kg  0,16 kg
Vitin 0,06 kg  0,08 kg
Pekol 0,08 kg  -
Zlati MIX 3,30 kg  3,30 kg
voda* pribl. 4,60 l  pribl. 4,60 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke ter želene čvrstosti testa

Tehnološki parametri:

 

temperatura moke 24°C
temperatura vode 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 minut
temperatura testa 26 - 28°C
fermentacija v masi 20 - 30 minut
čas fermentacije v komori 40 - 50 minut
temperatura peči 230 - 240°C
čas peke 14 - 16 minut (odvisno od velikosti izdelka)

Navedeni recepturi in tehnočoški postopek so zgolj okvirni. V proizvodnji jih je potrebno prilagoditi kakovosti osnovnih surovin in uporabljeni opremi.

 

Doziranje: do 25 kg / 100 kg moke (odvisno od želenega videza izdelkov)

Rok uporabe: 12 mesecev

Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Volumin  A
Naravni izboljševalec za pekovsko pecivo in kruh
Volumin EXTRA
Visokoaktivni izboljševalec za vse vrste kruha in pekovskega peciva. Izboljšuje volumen in svežino izdelkov.
Vitin Extra
Izboljševalec za pšenično belo pecivo in pšenični beli kruh
Zea
Termično obdelan koruzni zdrob
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih