Kupujem slovensko - Reprokolinska
Zlati MIX

Zlati MIX

Mešanicaa za pripravo vseh vrst kruha in peciva
DODAJ NA SEZNAM

 

  • se uporablja za pripravo vseh vrst kruha in peciva z dodatkom različnih zrn in semen. Pri zamesu testa ga pomešamo z moko. Predhodno namakanje ni potrebno.
  • z raznolikostjo žit in semen povečuje hranilno vrednost pekovskih izdelkov
  • omogoča zames testa, ki se lepo oblikuje ročno in strojno


 

 

Receptura: Drobno pecivo
   
pšenična bela moka (T 500) 8,00 kg  8,00 kg
kvas 0,25 kg  0,25 kg
sol 0,16 kg  0,16 kg
Vitin 0,06 kg  0,08 kg
Pekol 0,08 kg  -
Zlati MIX 3,30 kg  3,30 kg
voda* pribl. 4,60 l  pribl. 4,60 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke ter želene čvrstosti testa

Tehnološki parametri:

 

temperatura moke 24°C
temperatura vode 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 minut
temperatura testa 26 - 28°C
fermentacija v masi 20 - 30 minut
čas fermentacije v komori 40 - 50 minut
temperatura peči 230 - 240°C
čas peke 14 - 16 minut (odvisno od velikosti izdelka)

Navedeni recepturi in tehnočoški postopek so zgolj okvirni. V proizvodnji jih je potrebno prilagoditi kakovosti osnovnih surovin in uporabljeni opremi.

 

Doziranje: do 25 kg / 100 kg moke (odvisno od želenega videza izdelkov)

Rok uporabe: 12 mesecev

Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Vitin Extra
Izboljševalec za pšenično belo pecivo in pšenični beli kruh
Izboljševalec za lepinje
Izboljševalec za izdelavo lepinj, ciabatt in »korenin«
Kolorin novi
Dodatek za posebne vrste temnega sladnega kruha
Frizin Novi
Izboljševalec za zamrznjene in polpečene pekovske izdelke.