Kupujem slovensko - Reprokolinska
Ražin

Ražin

Ražin je okisovalec za ržene in ržene mešane kruhe.
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je kombiniran izboljševalec (s funkcijo okisovalca) namenjen za proizvodnjo mešanih pšenično rženih vrst kruha in peciva
  • daje kruhu dober okus in aromo  
  • zboljšuje strukturo in elastičnost sredice
  • podaljšuje svežino izdelkov
  • zmanjšuje lepljivost sredice, ki se pojavlja pri vseh proizvodih z rženo moko
  • omogoča izdelavo kruha in peciva z rženo moko po direktnem postopku
  • zmanjšuje vpliv nihanja kvalitete moke

 PŠENIČNI MEŠANI KRUH

pšenična moka tip 850

 70,0 kg

ržena moka tip 950

 30,0 kg

Ražin 

    1,0 kg
kvas    2,3 kg
sol    2,0 kg
voda*  65,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke

**
Tehnološki parametri:  

   
temperatura moke 18°C
temperatura vode 24°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 7 minut
čas mesenja v DK mešalih 12 -15 minut
temperatura testa 28-30 °C
fermentacija v masi 30 min
čas fermentacije v komori 40  - 45 minut
temperatura peči 260 - 230 °C
čas peke je odvisen od velikosti kosov  

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 316 kcal
  1338 kJ
Beljakovine

5,1 g

Oglikovi hidrati 63,7 g
Maščobe   4,6 g


Doziranje: 1 - 3% / 100 kg moke, odvisno od deleža ržene moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Frizin Novi
Izboljševalec za zamrznjene in polpečene pekovske izdelke.
Volumin M
Izboljševalec za vse vrste kruha in pekovskega peciva
Kiflin Novi
Izboljševalec za polpečene pekovske izdelke
Glutin
Mešanica pšeničnih nativnih glutenskih mok