Kupujem slovensko - Reprokolinska
Ražin

Ražin

Ražin je okisovalec za ržene in ržene mešane kruhe.
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je kombiniran izboljševalec (s funkcijo okisovalca) namenjen za proizvodnjo mešanih pšenično rženih vrst kruha in peciva
  • daje kruhu dober okus in aromo  
  • zboljšuje strukturo in elastičnost sredice
  • podaljšuje svežino izdelkov
  • zmanjšuje lepljivost sredice, ki se pojavlja pri vseh proizvodih z rženo moko
  • omogoča izdelavo kruha in peciva z rženo moko po direktnem postopku
  • zmanjšuje vpliv nihanja kvalitete moke

 PŠENIČNI MEŠANI KRUH

pšenična moka tip 850

 70,0 kg

ržena moka tip 950

 30,0 kg

Ražin 

    1,0 kg
kvas    2,3 kg
sol    2,0 kg
voda*  65,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke

**
Tehnološki parametri:  

   
temperatura moke 18°C
temperatura vode 24°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 7 minut
čas mesenja v DK mešalih 12 -15 minut
temperatura testa 28-30 °C
fermentacija v masi 30 min
čas fermentacije v komori 40  - 45 minut
temperatura peči 260 - 230 °C
čas peke je odvisen od velikosti kosov  

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 316 kcal
  1338 kJ
Beljakovine

5,1 g

Oglikovi hidrati 63,7 g
Maščobe   4,6 g


Doziranje: 1 - 3% / 100 kg moke, odvisno od deleža ržene moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Frizin
Izboljševalec za pekovske izdelke iz hitro zamrznjenega testa
Kolorin novi
Dodatek za posebne vrste temnega sladnega kruha
Želicin XL
Izboljševalec za pekovsko pecivo
Volumin M
Izboljševalec za vse vrste kruha in pekovskega peciva