Ražin
Ražin je okisovalec za ržene in ržene mešane kruhe.
test-1-96
- je kombiniran izboljševalec (s funkcijo okisovalca) namenjen za proizvodnjo mešanih pšenično rženih vrst kruha in peciva
- daje kruhu dober okus in aromo
- zboljšuje strukturo in elastičnost sredice
- podaljšuje svežino izdelkov
- zmanjšuje lepljivost sredice, ki se pojavlja pri vseh proizvodih z rženo moko
- omogoča izdelavo kruha in peciva z rženo moko po direktnem postopku
- zmanjšuje vpliv nihanja kvalitete moke
PŠENIČNI MEŠANI KRUH
pšenična moka tip 850 |
70,0 kg |
ržena moka tip 950 |
30,0 kg |
Ražin |
1,0 kg |
kvas | 2,3 kg |
sol | 2,0 kg |
voda* | 65,0 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
**
Tehnološki parametri:
temperatura moke | 18°C |
temperatura vode | 24°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 7 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 12 -15 minut |
temperatura testa | 28-30 °C |
fermentacija v masi | 30 min |
čas fermentacije v komori | 40 - 45 minut |
temperatura peči | 260 - 230 °C |
čas peke je odvisen od velikosti kosov |
Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | 316 kcal |
1338 kJ | |
Beljakovine |
5,1 g |
Oglikovi hidrati | 63,7 g |
Maščobe | 4,6 g |
Doziranje: 1 - 3% / 100 kg moke, odvisno od deleža ržene moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg