Kupujem slovensko - Reprokolinska
Ražin Super

Ražin Super

Rženo kislo testo v prahu za ržene ali mešane kruhe in pekovsko pecivo
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je izboljševalec/ koncentrat, ki se uporablja za proizvodnjo rženih in mešanih kruhov ter peciva
  • zagotavlja podaljšano svežino izdelkov
  • daje kruhu domač videz, aromo in okus  
  • zboljšuje strukturo in elastičnost sredice
  • omogoča izdelavo rženih kruhov po direktnem postopku
  • dodaja se kot sestavni del ržene moke
  • kruh lahko pečemo prosto ali v modelih


 

 RŽENI KRUH

pšenična bela moka(tip 850) 
  40,0 kg
  ržena moka tip 1250

42,0 kg

Ražin Super

 18,0 kg
kvas   3,0 kg
sol   1,6 kg
voda* 70,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke


Tehnološki parametri:  

   
temperatura moke 24°C
temperatura vode 20°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 7 minut
čas mesenja v DK mešalih 17 minut
temperatura testa 30-32 °C
fermentacija v masi 40 min
čas fermentacije v komori 40 -50 minut
temperatura peči 260 - 230 °C
čas peke 40 minut

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 323 kcal
  1369 kJ
Beljakovine

10,0 g

Oglikovi hidrati    64,0 g
Maščobe     3,0 g


Doziranje: 30% glede na skupo količino ržene moke (ržena moka + kislo testo) oz. 43 kg/100 kg moke
Rok uporabe: 6 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Kiflin Novi
Izboljševalec za polpečene pekovske izdelke
Ajda Teo
Termično obdelana ajdova moka
Ražin
Ražin je okisovalec za ržene in ržene mešane kruhe.
Kolin
Izboljševalec za pšenične kruhe "naših babic"