Kupujem slovensko - Reprokolinska
Ražin Super

Ražin Super

Rženo kislo testo v prahu za ržene ali mešane kruhe in pekovsko pecivo
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je izboljševalec/ koncentrat, ki se uporablja za proizvodnjo rženih in mešanih kruhov ter peciva
  • zagotavlja podaljšano svežino izdelkov
  • daje kruhu domač videz, aromo in okus  
  • zboljšuje strukturo in elastičnost sredice
  • omogoča izdelavo rženih kruhov po direktnem postopku
  • dodaja se kot sestavni del ržene moke
  • kruh lahko pečemo prosto ali v modelih


 

 RŽENI KRUH

pšenična bela moka(tip 850) 
  40,0 kg
  ržena moka tip 1250

42,0 kg

Ražin Super

 18,0 kg
kvas   3,0 kg
sol   1,6 kg
voda* 70,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke


Tehnološki parametri:  

   
temperatura moke 24°C
temperatura vode 20°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 7 minut
čas mesenja v DK mešalih 17 minut
temperatura testa 30-32 °C
fermentacija v masi 40 min
čas fermentacije v komori 40 -50 minut
temperatura peči 260 - 230 °C
čas peke 40 minut

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 323 kcal
  1369 kJ
Beljakovine

10,0 g

Oglikovi hidrati    64,0 g
Maščobe     3,0 g


Doziranje: 30% glede na skupo količino ržene moke (ržena moka + kislo testo) oz. 43 kg/100 kg moke
Rok uporabe: 6 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Zea
Termično obdelan koruzni zdrob
Frizin
Izboljševalec za pekovske izdelke iz hitro zamrznjenega testa
Kolin
Izboljševalec za pšenične kruhe "naših babic"
Volumin S
Izboljševalec za vse vrste pekovskega peciva sendvičev s podaljšano svežino