Kupujem slovensko - Reprokolinska
Tostin Extra

Tostin Extra

Izboljševalec za pšenični beli kruh - toast kruh
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je praškast izboljševalec, ki se uporablja pri izdelavi pšeničnega belega kruha – toast kruha
  • zagotavlja belo, rahlo, prožno sredico, ki se ne drobi
  • daje izdelku pri tostiranju prijetno aromo in barvo  
  • je primeren za vse vrste zamesa testa
  • daje izjemno svežino in trajnost izdelkov


 

 

Receptura:

Toast

 

pšenična bela moka tip 500 100 kg
kvas 4,0 kg
sol 2,0 kg
sladkor 1,0 kg
margarina 3,0 - 5,0 kg
Tostin Extra 3,0 kg
SORBIN** do 0,5 kg
voda* 53,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke

** za predpakiran, narezan toast (vsebnost sorbinske kisline v končnem izdelku je omejena s pravilnikom o aditivih)

Tehnološki parametri:  

   
temperatura moke 20°C
temperatura vode 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 9 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 minut
temperatura testa 24-25 °C
obdelava testa metoda 4 koščkv, "twist" ali metoda 6 koščkov
čas fermentacije v komori 60 minut
temperatura peči 230 °C
čas peke 30 minut

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 516 kcal
  2149 kJ
Beljakovine

13,8 g

Oglikovi hidrati 38,6 g
Maščobe 34,0 g


Doziranje: 3 kg / 100 kg moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Kolin
Izboljševalec za pšenične kruhe "naših babic"
Pšenica Teo
Termično obdelani pšenični zdrob
Volumin  E
Naravni izboljševalec za pekovsko pecivo in kruh
Zlati MIX
Mešanicaa za pripravo vseh vrst kruha in peciva