Tostin Extra
Izboljševalec za pšenični beli kruh - toast kruh
test-1-96
- je praškast izboljševalec, ki se uporablja pri izdelavi pšeničnega belega kruha – toast kruha
- zagotavlja belo, rahlo, prožno sredico, ki se ne drobi
- daje izdelku pri tostiranju prijetno aromo in barvo
- je primeren za vse vrste zamesa testa
- daje izjemno svežino in trajnost izdelkov
Receptura: |
Toast
|
pšenična bela moka tip 500 | 100 kg |
kvas | 4,0 kg |
sol | 2,0 kg |
sladkor | 1,0 kg |
margarina | 3,0 - 5,0 kg |
Tostin Extra | 3,0 kg |
SORBIN** | do 0,5 kg |
voda* | 53,0 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
** za predpakiran, narezan toast (vsebnost sorbinske kisline v končnem izdelku je omejena s pravilnikom o aditivih)
Tehnološki parametri:
temperatura moke | 20°C |
temperatura vode | 12°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 9 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 18 minut |
temperatura testa | 24-25 °C |
obdelava testa | metoda 4 koščkv, "twist" ali metoda 6 koščkov |
čas fermentacije v komori | 60 minut |
temperatura peči | 230 °C |
čas peke | 30 minut |
Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | 516 kcal |
2149 kJ | |
Beljakovine |
13,8 g |
Oglikovi hidrati | 38,6 g |
Maščobe | 34,0 g |
Doziranje: 3 kg / 100 kg moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg