Kupujem slovensko - Reprokolinska
Tostin Extra

Tostin Extra

Izboljševalec za pšenični beli kruh - toast kruh
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je praškast izboljševalec, ki se uporablja pri izdelavi pšeničnega belega kruha – toast kruha
  • zagotavlja belo, rahlo, prožno sredico, ki se ne drobi
  • daje izdelku pri tostiranju prijetno aromo in barvo  
  • je primeren za vse vrste zamesa testa
  • daje izjemno svežino in trajnost izdelkov


 

 

Receptura:

Toast

 

pšenična bela moka tip 500 100 kg
kvas 4,0 kg
sol 2,0 kg
sladkor 1,0 kg
margarina 3,0 - 5,0 kg
Tostin Extra 3,0 kg
SORBIN** do 0,5 kg
voda* 53,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke

** za predpakiran, narezan toast (vsebnost sorbinske kisline v končnem izdelku je omejena s pravilnikom o aditivih)

Tehnološki parametri:  

   
temperatura moke 20°C
temperatura vode 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 9 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 minut
temperatura testa 24-25 °C
obdelava testa metoda 4 koščkv, "twist" ali metoda 6 koščkov
čas fermentacije v komori 60 minut
temperatura peči 230 °C
čas peke 30 minut

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 516 kcal
  2149 kJ
Beljakovine

13,8 g

Oglikovi hidrati 38,6 g
Maščobe 34,0 g


Doziranje: 3 kg / 100 kg moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Vitin
Izboljševalec za pšenične in mešane kruhe ter pekovsko pecivo
Frizin
Izboljševalec za pekovske izdelke iz hitro zamrznjenega testa
Kolin
Izboljševalec za pšenične kruhe "naših babic"
Volumin  A
Naravni izboljševalec za pekovsko pecivo in kruh