Kupujem slovensko - Reprokolinska
Izboljševalec za ciabatte

Izboljševalec za ciabatte

Izboljševalec za izdelavo ciabatt in drugih rustikalnih vrst peciva
DODAJ NA SEZNAM

IZBOLJŠEVALEC ZA CIABATTE 
- je izboljševalec, namenjen za proizvodnjo ciabatt, "korenin" in drugih vrst rustikalnega peciva  

IZBOLJŠEVALEC ZA CIABATTE 
- povečuje volumen izdelkov
- daje izdelkom prijetno aromo in okus 
- daje izdelkom tipično in neenakomerno poravost sredice 
- daje skorji izdelkom lepo barvo ter hrustljavost
 

 

 

Recepture:        
         
pšenična moka tip 500 100 kg      
kvas  2 kg      
sol  2 kg      
IZBOLJŠEVALEC ZA CIABATTE   5 kg      
         
         
voda*  75 -80 l      

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke

Tehnološki parametri:

 

  CIABATTE  
temperatura moke 20 °C  
Temperatura vode 10 °C  
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 12 minut  
temperatura testa 26°C  
čas fermentacije v masi 60 minut  
čas fermentacije v komori 30 minut  
tmperatura v peči 240 -260 °C  
čas peke 17-22 minut   
     

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 399kcal
  1679 kJ
Beljakovine 11,9 g
Oglikovi hidrati 56,4 g
Maščobe 14,0 g


Doziranje: 5 kg/100 kg moke

Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Vitin Extra
Izboljševalec za pšenično belo pecivo in pšenični beli kruh
Frizin
Izboljševalec za pekovske izdelke iz hitro zamrznjenega testa
Vitin
Izboljševalec za pšenične in mešane kruhe ter pekovsko pecivo
Pšenica Teo
Termično obdelani pšenični zdrob