Izboljševalec za ciabatte
Izboljševalec za izdelavo ciabatt in drugih rustikalnih vrst peciva
test-1-96
IZBOLJŠEVALEC ZA CIABATTE
- je izboljševalec, namenjen za proizvodnjo ciabatt, "korenin" in drugih vrst rustikalnega peciva
IZBOLJŠEVALEC ZA CIABATTE
- povečuje volumen izdelkov
- daje izdelkom prijetno aromo in okus
- daje izdelkom tipično in neenakomerno poravost sredice
- daje skorji izdelkom lepo barvo ter hrustljavost
Recepture: | ||||
pšenična moka tip 500 | 100 kg | |||
kvas | 2 kg | |||
sol | 2 kg | |||
IZBOLJŠEVALEC ZA CIABATTE | 5 kg | |||
voda* | 75 -80 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri:
CIABATTE | ||
temperatura moke | 20 °C | |
Temperatura vode | 10 °C | |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 12 minut | |
temperatura testa | 26°C | |
čas fermentacije v masi | 60 minut | |
čas fermentacije v komori | 30 minut | |
tmperatura v peči | 240 -260 °C | |
čas peke | 17-22 minut | |
Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | 399kcal |
1679 kJ | |
Beljakovine | 11,9 g |
Oglikovi hidrati | 56,4 g |
Maščobe | 14,0 g |
Doziranje: 5 kg/100 kg moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg