Kupujem slovensko - Reprokolinska
Izboljševalec za ciabatte

Izboljševalec za ciabatte

Izboljševalec za izdelavo ciabatt in drugih rustikalnih vrst peciva
DODAJ NA SEZNAM

IZBOLJŠEVALEC ZA CIABATTE 
- je izboljševalec, namenjen za proizvodnjo ciabatt, "korenin" in drugih vrst rustikalnega peciva  

IZBOLJŠEVALEC ZA CIABATTE 
- povečuje volumen izdelkov
- daje izdelkom prijetno aromo in okus 
- daje izdelkom tipično in neenakomerno poravost sredice 
- daje skorji izdelkom lepo barvo ter hrustljavost
 

 

 

Recepture:        
         
pšenična moka tip 500 100 kg      
kvas  2 kg      
sol  2 kg      
IZBOLJŠEVALEC ZA CIABATTE   5 kg      
         
         
voda*  75 -80 l      

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke

Tehnološki parametri:

 

  CIABATTE  
temperatura moke 20 °C  
Temperatura vode 10 °C  
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 12 minut  
temperatura testa 26°C  
čas fermentacije v masi 60 minut  
čas fermentacije v komori 30 minut  
tmperatura v peči 240 -260 °C  
čas peke 17-22 minut   
     

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 399kcal
  1679 kJ
Beljakovine 11,9 g
Oglikovi hidrati 56,4 g
Maščobe 14,0 g


Doziranje: 5 kg/100 kg moke

Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Kiflin Novi
Izboljševalec za polpečene pekovske izdelke
Luksin Maxi
Izboljševalec za beli kruh in pecivo.
Volumin S
Izboljševalec za vse vrste pekovskega peciva sendvičev s podaljšano svežino
Zlati MIX
Mešanicaa za pripravo vseh vrst kruha in peciva