Kupujem slovensko - Reprokolinska
Izboljševalec za lepinje

Izboljševalec za lepinje

Izboljševalec za izdelavo lepinj, ciabatt in »korenin«
DODAJ NA SEZNAM

 

  •  je izboljševalec, namenjen za proizvodnjo vseh vrst rustikalnega peciva in kruha kot so lepinje, ciabatte, »korenine«,… iz pšenične moke in mešanic pšenične moke in mok drugih žitaric
  • povečuje volumen izdelkov 
  • daje izdelkom tipično in neenakomerno poravost sredice
  • daje skorji izdelkov lepo barvo ter hrustljavost 
  • zmanjšuje vpliv nihanja kakovosti moke
  • je posebno primeren za mehkejši zames testa


 

 

 Receptura: LEPINJE CIABATTE "KORENINE"
pšenična bela moka (T500) 100 Kg 100 Kg -
pšenična polbela moka (T850)  -  - 90 Kg
ržena moka T1250  -  -  10 Kg
kvas  2 Kg  2 Kg  2 Kg
KOLORIN  -  -  0,4 kg
Izboljševalec za lepinje  10 Kg  10 kg  10 Kg
voda*  80 - 90 l 75 - 80 l  70 - 75 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Lepinje Ciabatte in "korenine"
temperatura moke 20 °C 20 °C
Temperatura vode 12 °C 10 °C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 15 minut 2 + 10 minut
temperatura testa 26°C 26°C
fermentacija v masi 30 minut 1 ura
tmperatura v peči 250 -300 °C 240 -260 °C
čas fermentacije v komori 30 minut 30 minut
čas peke 15 minut  (300 g) 17-22 minut

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.
 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 322 kcal
  1368 kJ
Beljakovine 11,6 g
Oglikovi hidrati 65,8 g
Maščobe 1,4 g

 

Doziranje: 10 kg / 100 kg moke

Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Vitin
Izboljševalec za pšenične in mešane kruhe ter pekovsko pecivo
Tostin Extra
Izboljševalec za pšenični beli kruh - toast kruh
Vitin Extra
Izboljševalec za pšenično belo pecivo in pšenični beli kruh
Izboljševalec za ciabatte
Izboljševalec za izdelavo ciabatt in drugih rustikalnih vrst peciva