Kupujem slovensko - Reprokolinska
Izboljševalec za lepinje

Izboljševalec za lepinje

Izboljševalec za izdelavo lepinj, ciabatt in »korenin«
DODAJ NA SEZNAM

 

  •  je izboljševalec, namenjen za proizvodnjo vseh vrst rustikalnega peciva in kruha kot so lepinje, ciabatte, »korenine«,… iz pšenične moke in mešanic pšenične moke in mok drugih žitaric
  • povečuje volumen izdelkov 
  • daje izdelkom tipično in neenakomerno poravost sredice
  • daje skorji izdelkov lepo barvo ter hrustljavost 
  • zmanjšuje vpliv nihanja kakovosti moke
  • je posebno primeren za mehkejši zames testa


 

 

 Receptura: LEPINJE CIABATTE "KORENINE"
pšenična bela moka (T500) 100 Kg 100 Kg -
pšenična polbela moka (T850)  -  - 90 Kg
ržena moka T1250  -  -  10 Kg
kvas  2 Kg  2 Kg  2 Kg
KOLORIN  -  -  0,4 kg
Izboljševalec za lepinje  10 Kg  10 kg  10 Kg
voda*  80 - 90 l 75 - 80 l  70 - 75 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Lepinje Ciabatte in "korenine"
temperatura moke 20 °C 20 °C
Temperatura vode 12 °C 10 °C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 15 minut 2 + 10 minut
temperatura testa 26°C 26°C
fermentacija v masi 30 minut 1 ura
tmperatura v peči 250 -300 °C 240 -260 °C
čas fermentacije v komori 30 minut 30 minut
čas peke 15 minut  (300 g) 17-22 minut

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.
 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 322 kcal
  1368 kJ
Beljakovine 11,6 g
Oglikovi hidrati 65,8 g
Maščobe 1,4 g

 

Doziranje: 10 kg / 100 kg moke

Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Kiflin Novi
Izboljševalec za polpečene pekovske izdelke
Volumin  A
Naravni izboljševalec za pekovsko pecivo in kruh
Vitin Extra BS
Izboljševalec za vse vrste kruha in peciva.
Volumin  E
Naravni izboljševalec za pekovsko pecivo in kruh
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih