Frizin Novi
Izboljševalec za zamrznjene in polpečene pekovske izdelke.
- je učinkovit izboljševalec, namenjen za proizvodnjo hitro zamrznjenega in pa tudi polpečenega testa.
- se lahko uporablja tudi pri proizvodnji izdelkov iz zamrznjenega fermentiranega kvašeno listnatega testa.
- izboljšuje strukturo glutenske mreže in omogoča boljše zadrževanje plinov
- omogoča boljši dvig testa v peči
- izboljšuje okus in aromo izdelkov
- daje skorji izdelkov lepo barvo ter primerno hrustljavost
- pri zamesu povečuje vpijanje vode
- zagotavlja primerno suhost testa za strojno obdelavo.
Recepture: | Belo pecivo |
pšenična bela moka (T 500) | 100 kg |
kvas | 3-4 kg |
sol | 1,8 kg |
margarina | 2 kg |
FRIZIN | 1 kg |
voda* | 52-56 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke ter želene čvrstosti testa
Tehnološki parametri:
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 8 minut |
temperatura testa | 27°C |
čas počivanja hlebčkov pred deljenjem | 10 minut |
čas fermentacije oblik. testa v komori | 30 - 35°C |
sred. temp. izd. po hitrm zamrzovanju* | -12 do -7 °C |
temp. skladiščenja zamrznjenih izdelkov | -20 do -18°C |
*središčna temperatura izdelkov po hitrm hlaenju je odvisna od temperature v pakirnem prostoru.
Peka na prodajnem mestu (konvektomat)
Faza | temperatura | čas(min:sec) | para | loputa | ventilator(0-4) |
1 | 135°C | 6:0 | 0,3 l | zaprta | 0 |
2 | 140°C | 1:30 | 0,3 l | zaprta | 0 |
3 | 190°C | 1:30 | 0,2 l | zaprta | 4 |
4 | 215°C | 15:0 | 0,2 l | zaprta | 4 |
5 | 165°C | 2:0 | 0,0 l | odprta | 4 |
Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.
temperatura moke | 20°C |
temperatura vode | 12°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2+8 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 18 minut |
temperatura testa | 24-25 °C |
obdelava testa | metoda 4 koščkv, "twist" ali metoda 10 koščkov |
čas fermentacije v komori | 60 minut |
temperatura peči | 230 °C |
čas peke | 30 minut |
Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | 334 kcal |
1407 kJ | |
Beljakovine |
19,2 g |
Oglikovi hidrati | 42,4 g |
Maščobe | 9,7 g |
Doziranje: do 1 kg/100 kg moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg