Kupujem slovensko - Reprokolinska
Frizin

Frizin

Izboljševalec za pekovske izdelke iz hitro zamrznjenega testa
DODAJ NA SEZNAM

 

 

 

  • je učinkovit izboljševalec, namenjen za proizvodnjo hitro zamrznjenega testa.
  • se lahko uporablja tudi pri proizvodnji izdelkov iz zamrznjenega fermentiranega kvašeno listnatega testa.
  • izboljšuje strukturo glutenske mreže in omogoča boljše zadrževanje plinov
  • omogoča boljši dvig testa v peči
  • izboljšuje okus in aromo izdelkov
  • daje skorji izdelkov lepo barvo ter primerno hrustljavost
  • pri zamesu povečuje vpijanje vode
  • zagotavlja primerno suhost testa za strojno obdelavo.


 

 

Recepture: Belo pecivo
   
pšenična bela moka (T 500) 100 kg
kvas 3-4 kg
sol 1,8 kg
margarina 2 kg
FRIZIN 3 kg
voda* 52-56 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke ter želene čvrstosti testa

Tehnološki parametri:

 

čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
temperatura testa 27°C
čas počivanja hlebčkov pred deljenjem 10 minut
čas fermentacije oblik. testa v komori 30 - 35°C
sred. temp. izd. po hitrm zamrzovanju* -12 do -7 °C
temp. skladiščenja zamrznjenih izdelkov -20 do -18°C

*središčna temperatura izdelkov po hitrm hlaenju je odvisna od temperature v pakirnem prostoru.

 

Peka na prodajnem mestu (konvektomat)

 

Faza temperatura čas(min:sec) para loputa ventilator(0-4)
1 135°C 6:0 0,3 l zaprta 0
2 140°C 1:30 0,3 l zaprta 0
3 190°C 1:30 0,2 l zaprta 4
4 215°C 15:0 0,2 l zaprta 4
5 165°C 2:0 0,0 l odprta 4

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

   
temperatura moke 20°C
temperatura vode 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2+8 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 minut
temperatura testa 24-25 °C
obdelava testa metoda 4 koščkv, "twist" ali metoda 10 koščkov
čas fermentacije v komori 60 minut
temperatura peči 230 °C
čas peke 30 minut

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 334 kcal
  1407 kJ
Beljakovine

19,2 g

Oglikovi hidrati 42,4 g
Maščobe 9,7 g

Doziranje: 2-3 kg/100 kg moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Volumin  Maxi
Izboljševalec za pekovsko pecivo in kruh
Izboljševalec za lepinje
Izboljševalec za izdelavo lepinj, ciabatt in »korenin«
Volumin  E
Naravni izboljševalec za pekovsko pecivo in kruh
Glutin
Mešanica pšeničnih nativnih glutenskih mok