Kupujem slovensko - Reprokolinska
Frizin

Frizin

Izboljševalec za pekovske izdelke iz hitro zamrznjenega testa
DODAJ NA SEZNAM

 

 

 

  • je učinkovit izboljševalec, namenjen za proizvodnjo hitro zamrznjenega testa.
  • se lahko uporablja tudi pri proizvodnji izdelkov iz zamrznjenega fermentiranega kvašeno listnatega testa.
  • izboljšuje strukturo glutenske mreže in omogoča boljše zadrževanje plinov
  • omogoča boljši dvig testa v peči
  • izboljšuje okus in aromo izdelkov
  • daje skorji izdelkov lepo barvo ter primerno hrustljavost
  • pri zamesu povečuje vpijanje vode
  • zagotavlja primerno suhost testa za strojno obdelavo.


 

 

Recepture: Belo pecivo
   
pšenična bela moka (T 500) 100 kg
kvas 3-4 kg
sol 1,8 kg
margarina 2 kg
FRIZIN 3 kg
voda* 52-56 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke ter želene čvrstosti testa

Tehnološki parametri:

 

čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
temperatura testa 27°C
čas počivanja hlebčkov pred deljenjem 10 minut
čas fermentacije oblik. testa v komori 30 - 35°C
sred. temp. izd. po hitrm zamrzovanju* -12 do -7 °C
temp. skladiščenja zamrznjenih izdelkov -20 do -18°C

*središčna temperatura izdelkov po hitrm hlaenju je odvisna od temperature v pakirnem prostoru.

 

Peka na prodajnem mestu (konvektomat)

 

Faza temperatura čas(min:sec) para loputa ventilator(0-4)
1 135°C 6:0 0,3 l zaprta 0
2 140°C 1:30 0,3 l zaprta 0
3 190°C 1:30 0,2 l zaprta 4
4 215°C 15:0 0,2 l zaprta 4
5 165°C 2:0 0,0 l odprta 4

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

   
temperatura moke 20°C
temperatura vode 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2+8 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 minut
temperatura testa 24-25 °C
obdelava testa metoda 4 koščkv, "twist" ali metoda 10 koščkov
čas fermentacije v komori 60 minut
temperatura peči 230 °C
čas peke 30 minut

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 334 kcal
  1407 kJ
Beljakovine

19,2 g

Oglikovi hidrati 42,4 g
Maščobe 9,7 g

Doziranje: 2-3 kg/100 kg moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Zlati MIX
Mešanicaa za pripravo vseh vrst kruha in peciva
Pšenica Teo
Termično obdelani pšenični zdrob
Frizin Novi
Izboljševalec za zamrznjene in polpečene pekovske izdelke.
Luksin Maxi
Izboljševalec za beli kruh in pecivo.
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih