Kupujem slovensko - Reprokolinska
Kiflin Novi

Kiflin Novi

Izboljševalec za polpečene pekovske izdelke
DODAJ NA SEZNAM

 

  • učinkovit izboljševalec, namenjen za proizvodnjo polpečenega kruha in pekovskega peciva
  • izboljšuje svežino kruha in peciva izdelanega s postopkom delne peke in dopeke
  • izboljšuje okus in aromo izdelkov
  • daje skorji izdelkov lepo barvo ter primerno hrustljavost
  • pri zamesu povečuje vpijanje vode
  • zagotavlja primerno stabilnost polpečenih izdelkov


 

 

 

 Receptura: Belo pecivo
   
pšenična moka tip 500 100 kg
kvas 3 kg
sol 1,8 kg
margarina 2 kg
Kiflin novi 4 kg
voda* 60 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke ter želene čvrstosti testa 

Tehnološki parametri:

 

čas mesenja v spiralnih mešalih 4 + 7 minut
čas mesenja v DK mešalih 12-15 minut
temperatura testa 25-26 °C
čas počivanja hlebčkov pred deljenjem 10 minut
čas končn fermentacije v komori 55 - 65 minut
temperatura končne fermentacije 35°C
   

 

delna peka

rotacijska peč  
1. faza temperatura  230-240 °C (običajna temperatura za peko peciva) 
  čas  2-3 minute
  para  4 l
2. faza temperatura  180-200°C (temperatzra znažana za 40-60°C)
  čas  8-9 minut

 

dopeka Konvektomat        
Faza temperatura čas para loputa ventilator (0-4)
1 220-240 °C 1-2 minuti 0,5 l zaprta 0
2 190-200 °C 6-8 minut 0 zaprta 3
3 200 °C 0-1 minute 0 odprta 4

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

   
temperatura moke 20°C
temperatura vode 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2+8 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 minut
temperatura testa 24-25 °C
obdelava testa metoda 4 koščkv, "twist" ali metoda 10 koščkov
čas fermentacije v komori 60 minut
temperatura peči 230 °C
čas peke 30 minut

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 334 kcal
  1407 kJ
Beljakovine

19,2 g

Oglikovi hidrati 42,4 g
Maščobe 9,7 g


Doziranje: 3-4 kg / 100 kg mok
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje:  papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Volumin EXTRA
Visokoaktivni izboljševalec za vse vrste kruha in pekovskega peciva. Izboljšuje volumen in svežino izdelkov.
Luksin Maxi
Izboljševalec za beli kruh in pecivo.
Volumin S
Izboljševalec za vse vrste pekovskega peciva sendvičev s podaljšano svežino
Volumin  E
Naravni izboljševalec za pekovsko pecivo in kruh