Kupujem slovensko - Reprokolinska
Kiflin Novi

Kiflin Novi

Izboljševalec za polpečene pekovske izdelke
DODAJ NA SEZNAM

 

  • učinkovit izboljševalec, namenjen za proizvodnjo polpečenega kruha in pekovskega peciva
  • izboljšuje svežino kruha in peciva izdelanega s postopkom delne peke in dopeke
  • izboljšuje okus in aromo izdelkov
  • daje skorji izdelkov lepo barvo ter primerno hrustljavost
  • pri zamesu povečuje vpijanje vode
  • zagotavlja primerno stabilnost polpečenih izdelkov


 

 

 

 Receptura: Belo pecivo
   
pšenična moka tip 500 100 kg
kvas 3 kg
sol 1,8 kg
margarina 2 kg
Kiflin novi 4 kg
voda* 60 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke ter želene čvrstosti testa 

Tehnološki parametri:

 

čas mesenja v spiralnih mešalih 4 + 7 minut
čas mesenja v DK mešalih 12-15 minut
temperatura testa 25-26 °C
čas počivanja hlebčkov pred deljenjem 10 minut
čas končn fermentacije v komori 55 - 65 minut
temperatura končne fermentacije 35°C
   

 

delna peka

rotacijska peč  
1. faza temperatura  230-240 °C (običajna temperatura za peko peciva) 
  čas  2-3 minute
  para  4 l
2. faza temperatura  180-200°C (temperatzra znažana za 40-60°C)
  čas  8-9 minut

 

dopeka Konvektomat        
Faza temperatura čas para loputa ventilator (0-4)
1 220-240 °C 1-2 minuti 0,5 l zaprta 0
2 190-200 °C 6-8 minut 0 zaprta 3
3 200 °C 0-1 minute 0 odprta 4

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

   
temperatura moke 20°C
temperatura vode 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2+8 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 minut
temperatura testa 24-25 °C
obdelava testa metoda 4 koščkv, "twist" ali metoda 10 koščkov
čas fermentacije v komori 60 minut
temperatura peči 230 °C
čas peke 30 minut

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 334 kcal
  1407 kJ
Beljakovine

19,2 g

Oglikovi hidrati 42,4 g
Maščobe 9,7 g


Doziranje: 3-4 kg / 100 kg mok
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje:  papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Frizin
Izboljševalec za pekovske izdelke iz hitro zamrznjenega testa
Volumin  A
Naravni izboljševalec za pekovsko pecivo in kruh
Volumin C
Naravni izboljševalec za pekovsko pecivo in kruh
Vitin Extra BS
Izboljševalec za vse vrste kruha in peciva.