Kupujem slovensko - Reprokolinska
Vitin Extra BS

Vitin Extra BS

Izboljševalec za vse vrste kruha in peciva.
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je izboljševalec, namenjen za proizvodnjo kruha in peciva iz vseh vrst moke 
  • povečuje volumen izdelkov
  • daje izdelkom lepšo in enakomerno poravost sredice
  • daje skorji izdelkov lepo barvo  ter hrustljavost
  • zmanjšuje vpliv nihanja kakovosti moke
  • je primeren za intenziven zames testa


 

 

Receptura:

Pecivo

Belo kruh

 

I

II

I

II

pšenična bela moka 100,00 kg 100,00 kg 100,00 kg 100,00 kg
kvas 4,0 kg 4,0 kg 2,5 - 3,0 kg 2,5 - 3,0 kg
sol 2,0 kg 2,0 kg 2,0 kg 2,0 kg
sladkor 1,0 kg - 0,5 kg -
Vitin EXTRA BS 1,0 kg 1,0 kg 1,0 kg 1,0 kg
Pekol - 1,0 kg - 1,0 kg
voda* 54,0 l 54,0 l 56,0 l 56,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja pšenične moke
 

 

Tehnološki parametri: Pecivo Beli kruh
     
temperatura moke 20°C 20°C
temperatura vode 10°C 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 12 minut 2 + 10 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 - 20 minut  15 - 18 minut
temperatura testa 24°C 26°C
fermitacija v masi - 30 minut
čas fermetacije v komori 35 minut 40 minut
temperatura peči 240 - 260°C 220 - 230°C
čas peke 15 - 16 minut(70g) 29 minut (1000 g)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 389 kcal
  1638 kJ
Beljakovine

13,4 g

Oglikovi hidrati 54,9 g
Maščobe 12,9 g
Vlaknine 3,6 g

 

Doziranje: 0,5 kg - 1,0 kg / 100kg moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

 

Sorodni izdelki
Vitin
Izboljševalec za pšenične in mešane kruhe ter pekovsko pecivo
Ražin Super
Rženo kislo testo v prahu za ržene ali mešane kruhe in pekovsko pecivo
Ajda Teo
Termično obdelana ajdova moka
Zea
Termično obdelan koruzni zdrob