Kupujem slovensko - Reprokolinska
Vitin Extra BS

Vitin Extra BS

Izboljševalec za vse vrste kruha in peciva.
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je izboljševalec, namenjen za proizvodnjo kruha in peciva iz vseh vrst moke 
  • povečuje volumen izdelkov
  • daje izdelkom lepšo in enakomerno poravost sredice
  • daje skorji izdelkov lepo barvo  ter hrustljavost
  • zmanjšuje vpliv nihanja kakovosti moke
  • je primeren za intenziven zames testa


 

 

Receptura:

Pecivo

Belo kruh

 

I

II

I

II

pšenična bela moka 100,00 kg 100,00 kg 100,00 kg 100,00 kg
kvas 4,0 kg 4,0 kg 2,5 - 3,0 kg 2,5 - 3,0 kg
sol 2,0 kg 2,0 kg 2,0 kg 2,0 kg
sladkor 1,0 kg - 0,5 kg -
Vitin EXTRA BS 1,0 kg 1,0 kg 1,0 kg 1,0 kg
Pekol - 1,0 kg - 1,0 kg
voda* 54,0 l 54,0 l 56,0 l 56,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja pšenične moke
 

 

Tehnološki parametri: Pecivo Beli kruh
     
temperatura moke 20°C 20°C
temperatura vode 10°C 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 12 minut 2 + 10 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 - 20 minut  15 - 18 minut
temperatura testa 24°C 26°C
fermitacija v masi - 30 minut
čas fermetacije v komori 35 minut 40 minut
temperatura peči 240 - 260°C 220 - 230°C
čas peke 15 - 16 minut(70g) 29 minut (1000 g)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 389 kcal
  1638 kJ
Beljakovine

13,4 g

Oglikovi hidrati 54,9 g
Maščobe 12,9 g
Vlaknine 3,6 g

 

Doziranje: 0,5 kg - 1,0 kg / 100kg moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

 

Sorodni izdelki
Želicin XL
Izboljševalec za pekovsko pecivo
Zea
Termično obdelan koruzni zdrob
Ražin
Ražin je okisovalec za ržene in ržene mešane kruhe.
Frizin Novi
Izboljševalec za zamrznjene in polpečene pekovske izdelke.