Kupujem slovensko - Reprokolinska
Volumin S

Volumin S

Izboljševalec za vse vrste pekovskega peciva sendvičev s podaljšano svežino
DODAJ NA SEZNAM

VOLUMIN S

 

  • je izboljševalec, namenjen za vse vrste pekovskega peciva in SENDVIČEV s podaljšano svežino. 
  • daje izdelkom ODLIČNO SVEŽINO
  • povečuje volumen izdelkov
  • daje izdelkom lepšo in enakomerno poravost sredice
  • zmanjšuje vpliv nihanja kakovosti moke
  •  primeren za linijsko proizvodnjo peciva


 

 

Recepture:

Pecivo

 

 

I

II

 

I

pšenična bela moka 100,00 kg 100,00 kg    
kvas 4,0 kg 4,0 kg    
sol 2,0 kg 2,0 kg    
sladkor 1,0 kg -    
Volumin S 0,3 kg 0,3 kg    
Pekol - 1,0 kg    
voda* 54,0 l 54,0 l    

* količina vode je odvisna od moči vpijanja pšenične moke
 

 

Tehnološki parametri: Pecivo Beli kruh
     
temperatura moke 20°C 20°C
temperatura vode 10°C 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 12 minut 2 + 10 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 + 20 minut  15 + 18 minut
temperatura testa 24°C 26°C
fermentacija v masi - 30 minut
čas fermentacije v komori 35 minut 40 minut
temperatura peči 240 - 260°C 220 - 230°C
čas peke 15 - 16 minut(70g) 29 minut (1000 g)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

P  

 

Doziranje:  do 0,3 kg  / 100kg moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

 

Sorodni izdelki
Kolorin novi
Dodatek za posebne vrste temnega sladnega kruha
Kiflin Novi
Izboljševalec za polpečene pekovske izdelke
Tostin Extra
Izboljševalec za pšenični beli kruh - toast kruh
Vitin
Izboljševalec za pšenične in mešane kruhe ter pekovsko pecivo