Volumin EXTRA
Visokoaktivni izboljševalec za vse vrste kruha in pekovskega peciva. Izboljšuje volumen in svežino izdelkov.
test-1-96
VOLUMIN EXTRA
- je izboljševalec, namenjen za vse vrste kruha in pekovskega peciva
- povečuje volumen in svežino izdelkov
- daje izdelkom lepšo in enakomerno poravost sredice
- daje skorji izdelkov lepo barvo ter hrustljavost
- zmanjšuje vpliv nihanja kakovosti moke
- primeren za intenziven zames testa
Recepture: |
Pecivo |
Kruh |
||
I |
II |
I |
II |
|
pšenična bela moka | 100,00 kg | 100,00 kg | 100,00 kg | 100,00 kg |
kvas | 4,0 kg | 4,0 kg | 2,5 - 3,0 kg | 2,5 - 3,0 kg |
sol | 2,0 kg | 2,0 kg | 2,0 kg | 2,0 kg |
sladkor | 1,0 kg | - | 0,5 kg | - |
Volumin Extra | 0,5 kg | 0,5 kg | 0,4kg | 0,4 kg |
Pekol | - | 1,0 kg | - | 1,0 kg |
voda* | 54,0 l | 54,0 l | 56,0 l | 56,0 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja pšenične moke
Tehnološki parametri: | Pecivo | Beli kruh |
temperatura moke | 20°C | 20°C |
temperatura vode | 10°C | 12°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 12 minut | 2 + 10 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 18 + 20 minut | 15 + 18 minut |
temperatura testa | 24°C | 26°C |
fermentacija v masi | - | 30 minut |
čas fermentacije v komori | 35 minut | 40 minut |
temperatura peči | 240 - 260°C | 220 - 230°C |
čas peke | 15 - 16 minut(70g) | 29 minut (1000 g) |
Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.
P |
Doziranje: 0,3 kg - 0,5 kg / 100kg moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg