Kupujem slovensko - Reprokolinska
Volumin C

Volumin C

Naravni izboljševalec za pekovsko pecivo in kruh
DODAJ NA SEZNAM

VOLUMIN C

 

  • je izboljševalec, namenjen za vse vrste kruha in pekovskega peciva  
  • povečuje volumen izdelkov
  • daje izdelkom lepšo in enakomerno poravost sredice
  • daje skorji izdelkov lepo barvo ter hrustljavost
  • zmanjšuje vpliv nihanja kakovosti moke
  •  primeren za intenziven zames testa


 

 

Recepture:

Pecivo

Kruh

 

I

II

I

II

pšenična bela moka 100,00 kg 100,00 kg 100,00 kg 100,00 kg
kvas 4,0 kg 4,0 kg 2,5 - 3,0 kg 2,5 - 3,0 kg
sol 2,0 kg 2,0 kg 2,0 kg 2,0 kg
sladkor 1,0 kg - 0,5 kg -
Volumin C 0,5 kg 0,5 kg 0,4kg 0,4 kg
Pekol - 1,0 kg - 1,0 kg
voda* 54,0 l 54,0 l 56,0 l 56,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja pšenične moke
 

 

Tehnološki parametri: Pecivo Beli kruh
     
temperatura moke 20°C 20°C
temperatura vode 10°C 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 12 minut 2 + 10 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 + 20 minut  15 + 18 minut
temperatura testa 24°C 26°C
fermentacija v masi - 30 minut
čas fermentacije v komori 35 minut 40 minut
temperatura peči 240 - 260°C 220 - 230°C
čas peke 15 - 16 minut(70g) 29 minut (1000 g)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

P  

 

Doziranje: 0,3 kg - 0,5 kg / 100kg moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

 

Sorodni izdelki
Volumin EXTRA
Visokoaktivni izboljševalec za vse vrste kruha in pekovskega peciva. Izboljšuje volumen in svežino izdelkov.
Vitin
Izboljševalec za pšenične in mešane kruhe ter pekovsko pecivo
Zea
Termično obdelan koruzni zdrob
Kolin
Izboljševalec za pšenične kruhe "naših babic"