Kupujem slovensko - Reprokolinska
Volumin C

Volumin C

Naravni izboljševalec za pekovsko pecivo in kruh
DODAJ NA SEZNAM

VOLUMIN C

 

  • je izboljševalec, namenjen za vse vrste kruha in pekovskega peciva  
  • povečuje volumen izdelkov
  • daje izdelkom lepšo in enakomerno poravost sredice
  • daje skorji izdelkov lepo barvo ter hrustljavost
  • zmanjšuje vpliv nihanja kakovosti moke
  •  primeren za intenziven zames testa


 

 

Recepture:

Pecivo

Kruh

 

I

II

I

II

pšenična bela moka 100,00 kg 100,00 kg 100,00 kg 100,00 kg
kvas 4,0 kg 4,0 kg 2,5 - 3,0 kg 2,5 - 3,0 kg
sol 2,0 kg 2,0 kg 2,0 kg 2,0 kg
sladkor 1,0 kg - 0,5 kg -
Volumin C 0,5 kg 0,5 kg 0,4kg 0,4 kg
Pekol - 1,0 kg - 1,0 kg
voda* 54,0 l 54,0 l 56,0 l 56,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja pšenične moke
 

 

Tehnološki parametri: Pecivo Beli kruh
     
temperatura moke 20°C 20°C
temperatura vode 10°C 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 12 minut 2 + 10 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 + 20 minut  15 + 18 minut
temperatura testa 24°C 26°C
fermentacija v masi - 30 minut
čas fermentacije v komori 35 minut 40 minut
temperatura peči 240 - 260°C 220 - 230°C
čas peke 15 - 16 minut(70g) 29 minut (1000 g)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

P  

 

Doziranje: 0,3 kg - 0,5 kg / 100kg moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

 

Sorodni izdelki
Pšenica Teo
Termično obdelani pšenični zdrob
Frizin Novi
Izboljševalec za zamrznjene in polpečene pekovske izdelke.
Frizin
Izboljševalec za pekovske izdelke iz hitro zamrznjenega testa
Ražin
Ražin je okisovalec za ržene in ržene mešane kruhe.