Kupujem slovensko - Reprokolinska
Želicin XL

Želicin XL

Izboljševalec za pekovsko pecivo
DODAJ NA SEZNAM

 

  • Je izboljševalec, namenjen za proizovdnjo vseh vrst pekovskega peciva ter kvašenega finega peciva
  • izboljšuje stabilnost testa
  • omoogča močan dvig testa v peči
  • povečuje volumen izdelkov
  • beli sredico in podaljšuje svežino
  • zmanjšuje vpliv nihanja kakovosti moke
  • je posebno primeren za linijsko in avtomatizirano proizvodnjo peciva


 

 

 

Receptura: Pecivo
   
pšenična moka(tip 500) 100,00 kg
kvas 3,0 - 5,0 kg
sol 1,8 - 2,0 kg
Želicin XL 2,0 kg
voda* 56,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Pecivo
   
temperatura moke 20°C
temperatura vode 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
čas mesenja v DK mešalih 16 - 18 minut 
temperatura testa 26 - 27°C
čas počivanja testa 5 - 15 minut
čas fermetacije v komori 35 minut
temperatura peči 220 - 250°C
čas peke 14 - 18 minut

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 456 kcal
  1906 kJ
Beljakovine 14,7g
Oglikovi hidrati 43,4 g
Maščobe 24,8 g

 

Doziranje: 2,0 kg / 100kg moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Frizin Novi
Izboljševalec za zamrznjene in polpečene pekovske izdelke.
Kolin
Izboljševalec za pšenične kruhe "naših babic"
Izboljševalec za lepinje
Izboljševalec za izdelavo lepinj, ciabatt in »korenin«
Vitin
Izboljševalec za pšenične in mešane kruhe ter pekovsko pecivo