Želicin XL
Izboljševalec za pekovsko pecivo
test-1-96
- Je izboljševalec, namenjen za proizovdnjo vseh vrst pekovskega peciva ter kvašenega finega peciva
- izboljšuje stabilnost testa
- omoogča močan dvig testa v peči
- povečuje volumen izdelkov
- beli sredico in podaljšuje svežino
- zmanjšuje vpliv nihanja kakovosti moke
- je posebno primeren za linijsko in avtomatizirano proizvodnjo peciva
Receptura: | Pecivo |
pšenična moka(tip 500) | 100,00 kg |
kvas | 3,0 - 5,0 kg |
sol | 1,8 - 2,0 kg |
Želicin XL | 2,0 kg |
voda* | 56,0 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri: | Pecivo |
temperatura moke | 20°C |
temperatura vode | 12°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 8 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 16 - 18 minut |
temperatura testa | 26 - 27°C |
čas počivanja testa | 5 - 15 minut |
čas fermetacije v komori | 35 minut |
temperatura peči | 220 - 250°C |
čas peke | 14 - 18 minut |
Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | 456 kcal |
1906 kJ | |
Beljakovine | 14,7g |
Oglikovi hidrati | 43,4 g |
Maščobe | 24,8 g |
Doziranje: 2,0 kg / 100kg moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg