Kupujem slovensko - Reprokolinska
Želicin XL

Želicin XL

Izboljševalec za pekovsko pecivo
DODAJ NA SEZNAM

 

  • Je izboljševalec, namenjen za proizovdnjo vseh vrst pekovskega peciva ter kvašenega finega peciva
  • izboljšuje stabilnost testa
  • omoogča močan dvig testa v peči
  • povečuje volumen izdelkov
  • beli sredico in podaljšuje svežino
  • zmanjšuje vpliv nihanja kakovosti moke
  • je posebno primeren za linijsko in avtomatizirano proizvodnjo peciva


 

 

 

Receptura: Pecivo
   
pšenična moka(tip 500) 100,00 kg
kvas 3,0 - 5,0 kg
sol 1,8 - 2,0 kg
Želicin XL 2,0 kg
voda* 56,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Pecivo
   
temperatura moke 20°C
temperatura vode 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
čas mesenja v DK mešalih 16 - 18 minut 
temperatura testa 26 - 27°C
čas počivanja testa 5 - 15 minut
čas fermetacije v komori 35 minut
temperatura peči 220 - 250°C
čas peke 14 - 18 minut

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 456 kcal
  1906 kJ
Beljakovine 14,7g
Oglikovi hidrati 43,4 g
Maščobe 24,8 g

 

Doziranje: 2,0 kg / 100kg moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Luksin Maxi
Izboljševalec za beli kruh in pecivo.
Volumin  A
Naravni izboljševalec za pekovsko pecivo in kruh
Volumin EXTRA
Visokoaktivni izboljševalec za vse vrste kruha in pekovskega peciva. Izboljšuje volumen in svežino izdelkov.
Pšenica Teo
Termično obdelani pšenični zdrob