Kupujem slovensko - Reprokolinska
Luksin Maxi

Luksin Maxi

Izboljševalec za beli kruh in pecivo.
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je izboljševalec, namenjen za proizvodnjo vseh vrst pekovskih izdelkov iz bele pšenične moke
  • povečuje volumen izdelkov
  • beli sredico in podaljšuje svežino
  • daje izdelkom lepšo in enakomernejšo poravnost sredice
  • daje skorji izdelkov lepo barvo ter hrustljavost
  • zmanjšuje vpliv nihanja kakovosti moke
  • je posebno primeren za intenziven zames testa


 

 

Receptura:

Beli kruh

Pecivo

 

I

II

I

II

pšenična bela moka 100,00 kg 100,00 kg 100,00 kg 100,00 kg
kvas 2,5 - 3,0 kg 2,5 - 3,0 kg 3,5 kg 3,5 kg
sol 1,8 kg 1,8 kg 2,0 kg 2,0 kg
sladkor - - - 1,0 kg
Luksin Maxi 0,7 kg 0,5 kg 1,0 kg 1,0 kg
Pekol - 1,0 kg 0,5 kg -
voda* 54,0 l 54,0 l 52,0 l 52,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja pšenične moke
 

 

Tehnološki parametri: Beli kruh Pecivo
     
temperatura moke 20°C 20°C
temperatura vode 12°C 10°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut 2 + 8 minut
čas mesenja v DK mešalih 15 - 18 minut  15 - 18 minut
temperatura testa 26°C 24°C
fermitacija v masi 30 minut -
čas fermetacije v komori 40 minut 35 minut
temperatura peči 220 - 230°C 240 - 260°C
čas peke 29 minut (1000g) 15 - 16 minut(70g)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 513 kcal
  2140 kJ
Beljakovine 14,4g
Oglikovi hidrati 36,0 g
Maščobe 34,7 g

 

Doziranje: 0,3 kg - 0,5 kg / 100kg moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

 

Sorodni izdelki
Želicin XL
Izboljševalec za pekovsko pecivo
Vitin Extra
Izboljševalec za pšenično belo pecivo in pšenični beli kruh
Ajda Teo
Termično obdelana ajdova moka
Kolorin novi
Dodatek za posebne vrste temnega sladnega kruha