Kupujem slovensko - Reprokolinska
Volumin  Maxi

Volumin Maxi

Izboljševalec za pekovsko pecivo in kruh
DODAJ NA SEZNAM

VOLUMIN MAXI

 

  • je izboljševalec, namenjen za proizvodnjo kruha in peciva iz pšenične moke in mok drugih žitaric
  • povečuje volumen izdelkov
  • daje izdelkom lepšo in enakomerno poravost sredice
  • daje skorji izdelkov lepo barvo ter hrustljavost
  • zmanjšuje vpliv nihanja kakovosti moke
  • je primeren za intenziven zames testa


 

 

Recepture:

Pecivo

Kruh

 

I

II

I

II

pšenična bela moka 100,00 kg 100,00 kg 100,00 kg 100,00 kg
kvas 4,0 kg 4,0 kg 2,5 - 3,0 kg 2,5 - 3,0 kg
sol 2,0 kg 2,0 kg 2,0 kg 2,0 kg
sladkor 1,0 kg - 0,5 kg -
Volumin MAXI 0,5 kg 0,5 kg 0,5 kg 0,5 kg
Pekol - 1,0 kg - 1,0 kg
voda* 54,0 l 54,0 l 56,0 l 56,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja pšenične moke
 

 

Tehnološki parametri: Pecivo Beli kruh
     
temperatura moke 20°C 20°C
temperatura vode 10°C 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 12 minut 2 + 10 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 + 20 minut  15 + 18 minut
temperatura testa 24°C 26°C
fermentacija v masi - 30 minut
čas fermentacije v komori 35 minut 40 minut
temperatura peči 240 - 260°C 220 - 230°C
čas peke 15 - 16 minut(70g) 29 minut (1000 g)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 452 kcal
  1889 kJ
Beljakovine

14,9 g

Oglikovi hidrati 42,9 g
Maščobe 24,5 g
Vlaknine 2,6 g

 

Doziranje: 0,3 kg - 0,5 kg / 100kg moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 10 kg

 

 

Sorodni izdelki
Volumin  E
Naravni izboljševalec za pekovsko pecivo in kruh
Frizin Novi
Izboljševalec za zamrznjene in polpečene pekovske izdelke.
Vitin
Izboljševalec za pšenične in mešane kruhe ter pekovsko pecivo
Tostin Extra
Izboljševalec za pšenični beli kruh - toast kruh