Kupujem slovensko - Reprokolinska
Kolin

Kolin

Izboljševalec za pšenične kruhe "naših babic"
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je izboljševalec, namenjen za proizvodnjo kruha iz pšenične bele in polbele moke
  • povečuje volumen izdelkov
  • daje izgled domačega kruha
  • daje izdelkom večjo poravost sredice
  • daje skorji izdelkov lepo barvo ter hrustljavost
  • zmanjšuje vpliv nihanja kakovosti moke
  • kruh se lahko peče prosto ali v modelih
  • izboljševalec NE VSEBUJE EMULGATORJA


 

 

 

Receptura: Pšenični beli kruh
   
pšenična moka(tip 500) 100,00 kg
kvas 3,5 - 4,0 kg
sol 2,0 kg
Kolin 2,0 kg
voda* 58,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Beli kruh
   
temperatura moke 20°C
temperatura vode 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 10 minut
čas mesenja v DK mešalih 15 - 18 minut 
temperatura testa 26°C
čas počivanja testa 30 minut
čas fermetacije v komori 40 minut
temperatura peči 220 - 230°C
čas peke 35 minut (1000g)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 322 kcal
  1368 kJ
Beljakovine 11,6g
Oglikovi hidrati 65,8 g
Maščobe 1,4 g

 

Doziranje: 2,0 kg / 100kg mode
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Volumin  E
Naravni izboljševalec za pekovsko pecivo in kruh
Volumin EXTRA
Visokoaktivni izboljševalec za vse vrste kruha in pekovskega peciva. Izboljšuje volumen in svežino izdelkov.
Vitin
Izboljševalec za pšenične in mešane kruhe ter pekovsko pecivo
Ražin
Ražin je okisovalec za ržene in ržene mešane kruhe.