Kupujem slovensko - Reprokolinska
Kolin

Kolin

Izboljševalec za pšenične kruhe "naših babic"
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je izboljševalec, namenjen za proizvodnjo kruha iz pšenične bele in polbele moke
  • povečuje volumen izdelkov
  • daje izgled domačega kruha
  • daje izdelkom večjo poravost sredice
  • daje skorji izdelkov lepo barvo ter hrustljavost
  • zmanjšuje vpliv nihanja kakovosti moke
  • kruh se lahko peče prosto ali v modelih
  • izboljševalec NE VSEBUJE EMULGATORJA


 

 

 

Receptura: Pšenični beli kruh
   
pšenična moka(tip 500) 100,00 kg
kvas 3,5 - 4,0 kg
sol 2,0 kg
Kolin 2,0 kg
voda* 58,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Beli kruh
   
temperatura moke 20°C
temperatura vode 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 10 minut
čas mesenja v DK mešalih 15 - 18 minut 
temperatura testa 26°C
čas počivanja testa 30 minut
čas fermetacije v komori 40 minut
temperatura peči 220 - 230°C
čas peke 35 minut (1000g)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 322 kcal
  1368 kJ
Beljakovine 11,6g
Oglikovi hidrati 65,8 g
Maščobe 1,4 g

 

Doziranje: 2,0 kg / 100kg mode
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Volumin C
Naravni izboljševalec za pekovsko pecivo in kruh
Kiflin Novi
Izboljševalec za polpečene pekovske izdelke
Zea
Termično obdelan koruzni zdrob
Pšenica Teo
Termično obdelani pšenični zdrob