Vitin
Izboljševalec za pšenične in mešane kruhe ter pekovsko pecivo
- je izboljševalec, namenjen za proizvodnjo vseh vrst pšeničnih pekovskih izdelkov ter izdelkov iz mešanice pšenične moke in moke drugih žitaric
- povečuje volumen izdelkov
- beli sredico in podaljšuje svežino
- daje izdelkom lepšo in enakomernejšo poravnost sredice
- daje skorji izdelkov lepo barvo ter hrustljavost
- zmanjšuje vpliv nihanja kakovosti moke
- je posebno primeren za intenziven zames testa
Receptura: |
Beli kruh |
Pecivo |
||
I |
II |
I |
II |
|
pšenična bela moka | 100,00 kg | 100,00 kg | 100,00 kg | 100,00 kg |
kvas | 2,5 - 3,0 kg | 2,5 - 3,0 kg | 3,5 kg | 3,5 kg |
sol | 1,8 kg | 1,8 kg | 2,0 kg | 2,0 kg |
sladkor | - | - | - | 1,0 kg |
Vitin | 0,7 kg | 0,5 kg | 1,0 kg | 1,0 kg |
Panikol | - | 1,0 kg | 0,5 kg | - |
voda* | 54,0 l | 54,0 l | 52,0 l | 52,0 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja pšenične moke
Tehnološki parametri: | Beli kruh | Pecivo |
temperatura moke | 20°C | 20°C |
temperatura vode | 12°C | 10°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 8 minut | 2 + 8 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 15 - 18 minut | 15 - 18 minut |
temperatura testa | 26°C | 24°C |
fermitacija v masi | 30 minut | - |
čas fermetacije v komori | 40 minut | 35 minut |
temperatura peči | 220 - 230°C | 240 - 260°C |
čas peke | 29 minut (1000g) | 15 - 16 minut(70g) |
Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | 513 kcal |
2140 kJ | |
Beljakovine | 14,4g |
Oglikovi hidrati | 36,0 g |
Maščobe | 34,7 g |
Doziranje: 0,5 kg - 1,0 kg / 100kg moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg
Sorodni izdelki