Kupujem slovensko - Reprokolinska
Vitin

Vitin

Izboljševalec za pšenične in mešane kruhe ter pekovsko pecivo
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je izboljševalec, namenjen za proizvodnjo vseh vrst pšeničnih pekovskih izdelkov ter izdelkov iz mešanice pšenične moke in moke drugih žitaric
  • povečuje volumen izdelkov
  • beli sredico in podaljšuje svežino
  • daje izdelkom lepšo in enakomernejšo poravnost sredice
  • daje skorji izdelkov lepo barvo ter hrustljavost
  • zmanjšuje vpliv nihanja kakovosti moke
  • je posebno primeren za intenziven zames testa


 

 

Receptura:

Beli kruh

Pecivo

 

I

II

I

II

pšenična bela moka 100,00 kg 100,00 kg 100,00 kg 100,00 kg
kvas 2,5 - 3,0 kg 2,5 - 3,0 kg 3,5 kg 3,5 kg
sol 1,8 kg 1,8 kg 2,0 kg 2,0 kg
sladkor - - - 1,0 kg
Vitin 0,7 kg 0,5 kg 1,0 kg 1,0 kg
Panikol - 1,0 kg 0,5 kg -
voda* 54,0 l 54,0 l 52,0 l 52,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja pšenične moke
 

 

Tehnološki parametri: Beli kruh Pecivo
     
temperatura moke 20°C 20°C
temperatura vode 12°C 10°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut 2 + 8 minut
čas mesenja v DK mešalih 15 - 18 minut  15 - 18 minut
temperatura testa 26°C 24°C
fermitacija v masi 30 minut -
čas fermetacije v komori 40 minut 35 minut
temperatura peči 220 - 230°C 240 - 260°C
čas peke 29 minut (1000g) 15 - 16 minut(70g)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 513 kcal
  2140 kJ
Beljakovine 14,4g
Oglikovi hidrati 36,0 g
Maščobe 34,7 g

 

Doziranje: 0,5 kg - 1,0 kg / 100kg moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

 

Sorodni izdelki
Volumin C
Naravni izboljševalec za pekovsko pecivo in kruh
Ajda Teo
Termično obdelana ajdova moka
Pšenica Teo
Termično obdelani pšenični zdrob
Zea
Termično obdelan koruzni zdrob