Kupujem slovensko - Reprokolinska
VITA Proso

VITA Proso

Koncentrat za izdelavo prosenega kruha in peciva BREZ ADITIVOV.
DODAJ NA SEZNAM

 

  • Je koncentrat, ki se uporablja za proizvodnjo prosenega kruha in peciva 
  • omogoča enostavno pripravo kruha in peciva tipične prijetne arome in okusa
  • sredica pekovskih izdelkov je sočna
  • hlebček je nizek in ima izredno dobro svežino


 

 

 

Receptura: Kruh ali pecivo
   
VITA PROSO 60 kg
pšenična moka(tip 500) 40 kg
kvas do 2,5 kg
voda* pril. 60 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Kruh
   
čas mesenja v spiralnih mešalih 5 + 5 m
temperatura testa 26 -27°C
fermetacija v masi (I) 30 minut
končna fermentacija v komori pribl. 45 minut
temperatura peči (etažna peč) 230 - 245°C
čas peke probl. 30 minut

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi uporabljeni opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 370 kcal
  1559 kJ
Beljakovine 14,3 g
Oglikovi hidrati 55,0 g
Maščobe 9,5 g

 

Doziranje:  Na 60 kg konc./40 kg pš .bele moke 
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Vita Buča
Koncentrat za izdelavo pš.mešanega kruha in peciva z dodatkom bučnih semen BREZ ADITIVOV
Vita s semeni
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva s semeni BREZ ADITIVOV
Vita integrale
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva iz pšenične polnozrnate moke BREZ ADITIVOV
Vita  koruza
Koncentrat za izdelavo rustikalnega koruznega mešanega kruha in peciva BREZ ADITIVOV