Kupujem slovensko - Reprokolinska
Vita planinc koncentrat

Vita planinc koncentrat

Koncentrat za izdelavo koruzno pirinega mešange kruha BREZ ADITIVOV
DODAJ NA SEZNAM
  • VITA PLANINC
    - se uporablja za proizvodnjo koruzno pirinega mešanega kruha.
    VITA PLANINC
  • - omogoča pripravo kruha z izrazito aromo in okusom 
    - sredica pekovskih izdelkov ima rumeno - sivkasto barvo in fino strukturo
  • VITA PLANINC
    - omogoča pripravo testa po direktnem postopku brez predhodne termične obdelave koruzne moke
    - kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
    - pri pripravi testa se gotovi zmesi doda samo kvas in vodo


 

 

 

Receptura:  
   
kvas 2,0 kg

VITA PLANINC

bela pirina moka

50,0 kg

50,0 kg

voda* 70,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri:  
   
temperatura moke 24°C
temperatura vode 12-14°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 5 +5 minut
čas mesenja v DK mešalih 15 minut 
temperatura testa 25 -26 °C

čas počivanja testa

Pri oblikovanju paziš, da se« šlus »ne zapre, položiš ga na pomokano desko s »šlusom« navzdol, kruh »potlačiš«, nato ga daš na pladnje s »šlusom« navzgor

60 minut

čas fermetacije v komori

30-40 minut(38°C 60%)
temperatura peči 225-230°C
čas peke (na začetku daš pol manj »švela« kot običajno, po 2 minutah, odpreš vrata in spustiš paro) 40 minut (570g)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

 

Doziranje: Koncentratu dodaš samo pirino belo moko, kvas in vodo.
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Vita domača koruza
Koncentrat za izdelavo rustikalnega koruznega mešanega kruha BREZ ADITIVOV
Vita domači
Koncentrat za izdelavo domačega kruha in peciva BREZ ADITIVOV
Vita integrale
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva iz pšenične polnozrnate moke BREZ ADITIVOV
Vita pira s semeni koncentrat
Koncentrat za kruh in pecivo iz pirine moke in semen BREZ ADITIVOV
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih