Kupujem slovensko - Reprokolinska
Vita planinc koncentrat

Vita planinc koncentrat

Koncentrat za izdelavo koruzno pirinega mešange kruha BREZ ADITIVOV
DODAJ NA SEZNAM
  • VITA PLANINC
    - se uporablja za proizvodnjo koruzno pirinega mešanega kruha.
    VITA PLANINC
  • - omogoča pripravo kruha z izrazito aromo in okusom 
    - sredica pekovskih izdelkov ima rumeno - sivkasto barvo in fino strukturo
  • VITA PLANINC
    - omogoča pripravo testa po direktnem postopku brez predhodne termične obdelave koruzne moke
    - kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
    - pri pripravi testa se gotovi zmesi doda samo kvas in vodo


 

 

 

Receptura:  
   
kvas 2,0 kg

VITA PLANINC

bela pirina moka

50,0 kg

50,0 kg

voda* 70,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri:  
   
temperatura moke 24°C
temperatura vode 12-14°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 5 +5 minut
čas mesenja v DK mešalih 15 minut 
temperatura testa 25 -26 °C

čas počivanja testa

Pri oblikovanju paziš, da se« šlus »ne zapre, položiš ga na pomokano desko s »šlusom« navzdol, kruh »potlačiš«, nato ga daš na pladnje s »šlusom« navzgor

60 minut

čas fermetacije v komori

30-40 minut(38°C 60%)
temperatura peči 225-230°C
čas peke (na začetku daš pol manj »švela« kot običajno, po 2 minutah, odpreš vrata in spustiš paro) 40 minut (570g)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

 

Doziranje: Koncentratu dodaš samo pirino belo moko, kvas in vodo.
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Vita pira s semeni
Gotova zmes za kruh in pecivo iz pirine moke in semen BREZ ADITIVOV
Vita s semeni
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva s semeni BREZ ADITIVOV
Vita pira
Gotova zmes za kruh in pecivo iz polnozrnate pirine moke BREZ ADITIVOV
Vita ajda
Koncentrat za izdelavo ajdovega mešanega kruha in peciva BREZ ADITIVOV