Vita kurkuma
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva s kurkumo BREZ ADITIVOV
- VITA KURKUMA
- se uporablja za proizvodnjo kruha in peciva s kurkumo
VITA KURKUMA - - omogoča pripravo kruha in peciva tipične prijetne arome in okusa
- sredica pekovskih izdelkov je fina, rahla in rumenkasto obarvana - - v sredici so lepo vidni delci kosmičev in semen
- VITA KURKUMA
-- kruh lahtermične obdelave koruzne mokeko pečemo prosto ali v modelih
- pri pripravi testa se koncentratu doda pšenično belo moko (tip 500) v razmerju 30 : 70, kvas in vodo
Receptura: | |
pšenična moka(tip 500) | 70,00 kg |
kvas | 2,0 kg |
VITA KURKUMA | 30,0 kg |
voda* | 60 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri: | |
temperatura moke | 18-22°C |
temperatura vode | 12-14°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 7 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 12-15 minut |
temperatura testa | 26 - 27°C |
čas počivanja testa | 40 - 50 minut |
čas fermetacije v komori | 50 minut |
temperatura peči | 230 - 240°C |
čas peke | 24 minut |
Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.
Doziranje: 30 kg / 70 kg pšenične bele moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg