Kupujem slovensko - Reprokolinska
Vita  koruza

Vita koruza

Koncentrat za izdelavo rustikalnega koruznega mešanega kruha in peciva BREZ ADITIVOV
DODAJ NA SEZNAM
  • VITA KORUZA
    - se uporablja za proizvodnjo rustikalnega koruznega mešanega kruha in peciva z več kot 30 % deležem koruzne moke računano na skupno količino moke

  • VITA KORUZA
    - omogoča pripravo kruha in peciva tipične prijetne arome in okusa
    - sredica pekovskih izdelkov je fina in rahla
  • VITA KORUZA
    - omogoča pripravo testa po direktnem postopku brez predhodne termične obdelave koruzne moke
    - kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
    - pri pripravi testa se koncentratu doda pšenično belo moko (tip 500) v razmerju 1 : 1, kvas in vodo


 

 

 

Receptura:  
   
pšenična moka(tip 500) 50,00 kg
kvas 2,5 kg
VITA KORUZA 50,0 kg
voda* 60 - 65 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri:  
   
temperatura moke 18-22°C
temperatura vode 12-14°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 7 minut
čas mesenja v DK mešalih 12-15 minut 
temperatura testa 26 - 27°C
čas počivanja testa 40 - 50 minut
čas fermetacije v komori 50 minut
temperatura peči 230 - 240°C
čas peke 24 minut

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

 

Doziranje: 100 kg / 100 kg pšenične bele moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Vita kurkuma
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva s kurkumo BREZ ADITIVOV
Vita planinc
Gotova zmes za izdelavo koruzno pirinega mešange kruha BREZ ADITIVOV
Vita Buča
Koncentrat za izdelavo pš.mešanega kruha in peciva z dodatkom bučnih semen BREZ ADITIVOV
Vita domača koruza
Koncentrat za izdelavo rustikalnega koruznega mešanega kruha BREZ ADITIVOV