Kupujem slovensko - Reprokolinska
Vita  koruza

Vita koruza

Koncentrat za izdelavo rustikalnega koruznega mešanega kruha in peciva BREZ ADITIVOV
DODAJ NA SEZNAM
  • VITA KORUZA
    - se uporablja za proizvodnjo rustikalnega koruznega mešanega kruha in peciva z več kot 30 % deležem koruzne moke računano na skupno količino moke

  • VITA KORUZA
    - omogoča pripravo kruha in peciva tipične prijetne arome in okusa
    - sredica pekovskih izdelkov je fina in rahla
  • VITA KORUZA
    - omogoča pripravo testa po direktnem postopku brez predhodne termične obdelave koruzne moke
    - kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
    - pri pripravi testa se koncentratu doda pšenično belo moko (tip 500) v razmerju 1 : 1, kvas in vodo


 

 

 

Receptura:  
   
pšenična moka(tip 500) 50,00 kg
kvas 2,5 kg
VITA KORUZA 50,0 kg
voda* 60 - 65 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri:  
   
temperatura moke 18-22°C
temperatura vode 12-14°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 7 minut
čas mesenja v DK mešalih 12-15 minut 
temperatura testa 26 - 27°C
čas počivanja testa 40 - 50 minut
čas fermetacije v komori 50 minut
temperatura peči 230 - 240°C
čas peke 24 minut

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

 

Doziranje: 100 kg / 100 kg pšenične bele moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Vita integrale
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva iz pšenične polnozrnate moke BREZ ADITIVOV
Vita Buča
Koncentrat za izdelavo pš.mešanega kruha in peciva z dodatkom bučnih semen BREZ ADITIVOV
Vita pira s semeni
Gotova zmes za kruh in pecivo iz pirine moke in semen BREZ ADITIVOV
VITA Večzrnata
Gotova zmes za kruh in pecivo s semeni BREZ ADITIVOV.