Vita integrale
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva iz pšenične polnozrnate moke BREZ ADITIVOV
- VITA – INTEGRALE
- je koncentrat, ki se uporablja za proizvodnjo kruha in peciva iz pšenične polnozrnate moke
- VITA – INTEGRALE
- daje polnozrnatim pekovskim izdelkom tipičen izgled, prijeten okus in aromo
- pekovski izdelki imajo primerno rahlo sredico z vidnimi delci pšeničnih otrobov
- omogoča pripravo izdelkov, ki vsebujejo veliko balastnih snovi ter imajo v primerjavi z belim pšeničnim kruhom višjo hranilno ter nižjo kalorično vrednost - VITA – INTEGRALE
- kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
Receptura: | |
pšenična moka(tip 500) | 50,00 kg |
kvas | 2,5 kg |
VITA INTEGRALE | 50,0 kg |
voda* | 75,0 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri: | |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 9 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 15 -18minut |
temperatura testa | 26 - 28°C |
čas počivanja testa | 25 - 30 minut |
čas fermetacije v komori | 50 min |
temperatura peči | 230 - 240°C |
čas peke | 24 minut |
Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | 456 kcal |
1906 kJ | |
Beljakovine | 14,7g |
Oglikovi hidrati | 43,4 g |
Maščobe | 24,8 g |
Doziranje: 100 kg koncentrata / 100 kg pšenične bele moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenskim vložkom, neto teža 25 kg