Vita Buča
Koncentrat za izdelavo pš.mešanega kruha in peciva z dodatkom bučnih semen BREZ ADITIVOV
test-1-96
- VITA BUČA
- je namenjen za proizvodnjo pš. mešanega kruha in peciva z dodatkom bučnih semen ;
- VITA BUČA
-prisotnost krompirjevih kosmičev zagotavlja daljšo svežino izdelkov
- pekovski izdelki imajo rahlo sredico z večjimi porami
- mleko v prahu mu daje lepo barvo in bolj poln okus
- lomljena bučna semena mu dajajo specifično barvo in okus - VITA BUČA
- namenjen za ročno oblikovanje testa
- pri pripravi testa se koncentratu doda pšenična bela moka T 500 v razmerju 40 : 60, kvas in voda
Receptura: | Pecivo |
pšenična moka(tip 500) | 60,00 kg |
kvas | 2,0 kg |
VITA BUČA | 40,0 kg |
voda* | 70,0 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri: | Pecivo |
temperatura moke | 24°C |
temperatura vode | 12°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 8 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 18 minut |
temperatura testa | 26 - 28°C |
čas počivanja testa | 40 - 50 minut |
čas fermetacije v komori | 1 ura |
temperatura peči | 230 - 240°C |
čas peke | 30 minut |
Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.
Doziranje: 40 kg / 60 kg
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg