VITA Večzrnata
Gotova zmes za kruh in pecivo s semeni BREZ ADITIVOV.
test-1-96
- Je gotova zmes, ki se uporablja za proizvodnjo kruha in peciva bogatega s semeni
- z raznolikostjo semen in žit povečuje hranilno vrednost pekovskih izdelkov
- kruh vsebuje min, 17% semen računano na skupno količino moke
- optimalni izgled in okus izdelkov dosežemo z uporabo VEČSEMENSKEGA POSIPA, ki je sestavljen iz večine semen in žit iz gotove zmesi
Receptura: | Kruh ali pecivo s semeni |
VITA Večzrnata | 100 kg |
kvas | do 3,0 kg |
voda* | pril. 65 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri: | Kruh |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 8 m |
temperatura testa | 26 -27°C |
fermetacija v masi (I) | 40 minut |
premešanje (izplinjenje testa) | - |
fermetacija v masi (II) | 20 minut |
deljenje okroglenje (hlebci) | 820g |
površinska okrasitev hlebcev s posipom | - |
končna fermentacija v komori | pribl. 45 minut |
temperatura peči (etažna peč) | 230 - 245°C |
čas peke | probl. 30 minut |
Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi uporabljeni opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | 354 kcal |
1497 kJ | |
Beljakovine | 12,0 g |
Oglikovi hidrati | 59,6 g |
Maščobe | 7,6 g |
Doziranje: gotovi zmesi Večzrnata zmes Klasik je pri zamesu testa potrebno dodati le kvas in vodo
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg