- Koncentrat za pince se uporablja za pripravo domačih velikonočnih pinc . Pri pripravi testa je koncentratu potrebno dodati le določeno količino moke, margarine, kvasa in vode. Po želji lahko dodamo tudi rozine.je primerna za hitro izdelavo pince
- KONCENTRAT ZA SIRNICO/PINCO
- je primerna za izdelavo vseh vrst sirnic oz.pinc
- KONCENTRAT ZA SIRNICO/PINCO
- omogoča hitro proizvodnjo sirnic oz.pinc
- daje izdelkom lepšo in enakomernejšo poravost sredice in mehkobo
- daje izdelkom primerno svežino
- daje izdelkom prijetno aromo - KONCENTRAT ZA SIRNICO/PINCO
- zmanjšuje vpliv nihanja kakovosti surovin - Primeren tudi za peko potic, štrukeljcev, buhteljnov,….
Recepture: Sirnica/Pinca Potica/Štrukeljci/Buhteljni/Potica
KONCENTRAT ZA PINCO 30,0 kg 15,0 kg
Pš.bela moka T500 70,0 kg 85,0 kg
Margarina 7,0 kg 4,0 kg
Jedilna sol 0,43 kg
kvas 4,0 kg 4,0 kg
rum 1,0 l 1,0 l
voda* 33,0 l 33,0 l
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri:
čas mesenja v spiralnih mešalih | 3 + 7 minut |
temperatura testa | 30°C |
fermentacija v masi | 30 minut |
Oblikovanje | 520 g |
čas fermentacije v komori | 40 minut (premaz, rezanje,posip) |
temperatura peči | 180°C - 160°C |
čas cvrenja | 25 min |
Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.
Rok uporabe: 6 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg