Kupujem slovensko - Reprokolinska
Koncentrat za pince

Koncentrat za pince

Gotova zmes za izdelavo pince
DODAJ NA SEZNAM

 

 

  • Koncentrat za pince se uporablja za pripravo domačih velikonočnih pinc . Pri pripravi testa je koncentratu potrebno dodati le določeno količino moke, margarine, kvasa in vode. Po želji lahko dodamo tudi rozine.je primerna za hitro izdelavo pince
  •  
  • KONCENTRAT ZA SIRNICO/PINCO
    - je primerna za izdelavo vseh vrst sirnic oz.pinc
     
  • KONCENTRAT ZA SIRNICO/PINCO
    - omogoča hitro proizvodnjo sirnic oz.pinc
    - daje izdelkom lepšo in enakomernejšo poravost sredice in mehkobo
    - daje izdelkom primerno svežino
    - daje izdelkom prijetno aromo
  •  
  • KONCENTRAT ZA SIRNICO/PINCO
    - zmanjšuje vpliv nihanja kakovosti surovin
  • Primeren tudi za peko potic, štrukeljcev, buhteljnov,….
     


 

Recepture:                                                         Sirnica/Pinca                         Potica/Štrukeljci/Buhteljni/Potica


KONCENTRAT ZA PINCO                                        30,0 kg                                                15,0 kg
Pš.bela moka T500                                              70,0 kg                                                 85,0 kg
Margarina                                                             7,0 kg                                                   4,0 kg
Jedilna sol                                                            0,43 kg
kvas                                                                     4,0 kg                                                   4,0 kg
rum                                                                     1,0 l                                                      1,0 l
voda*                                                                 33,0 l                                                   33,0 l

 

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke

Tehnološki parametri:

 

čas mesenja v spiralnih mešalih 3 + 7 minut
temperatura testa 30°C
fermentacija v masi 30 minut
Oblikovanje 520 g
čas fermentacije v komori 40 minut (premaz, rezanje,posip)
temperatura peči 180°C - 160°C
čas cvrenja 25  min


Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

Rok uporabe: 6 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Keksin
Izboljševalec za piškote, krekerje in vafle.
Zmes za krofe
Gotova zmes za izdelavo krofov