Kupujem slovensko - Reprokolinska
Koruzna zmes Extra

Koruzna zmes Extra

Gotova zmes za izdelavo koruznega mešanega kruha in peciva z min. 30% deležem koruzne moke
DODAJ NA SEZNAM

 

  • se uporablja za proizvodnjo koruznega mešanega kruha in peciva z min. 30 % deležem koruzne moke
  • omogoča pripravo kruha in peciva tipičnega videza, arome in okusa 
  • sredica pekovskih izdelkov je lepo rumena, 
  • omogoča izdelavo kruha in peciva po direktnem postopku brez predhodne termične obdelave koruzne moke
  • kruh se lahko peče prosto ali v modelih
  • primerna tudi za linijsko proizvodnjo kruha 


 

 

Receptura:  
Koruzna zmes Special 100 kg
kvas 3 - 4 kg
voda* pribl. 60 - 65 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke

Tehnološki parametri:

 

temperatura gotove zmesi 18 - 22°C
temperatura vode 12 -  14°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2+ 6 minut
čas mesenja v DK mešalih 12 -15 minut
temperatura testa 25 - 26 °C
fermentacija v masi 15 - 20 minut
čas fermentacije v komori 50 minut
temperatura peči 230 - 240°C
čas peke (odvisno od velikosti izdelka) 26 minut (350 g)

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

 

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 323 kcal
  1368 kJ
Beljakovine 13,0 g
Oglikovi hidrati 65,1 g
Maščobe 1,1 g


Doziranje: gotovi zmesi je pri zamesu testa potrebno dodati le kvas in vodo

 

 

Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Integrin
Gotova zmes za kruh in pecivo iz polnozrnate pšenične moke
Julin D
Gotova zmes za pripravo kruha in peciva s semeni
Koruzna zmes Special
Gotova zmes za izdelavo rustikalnega koruznega mešanega kruha in peciva z min. 30% deležem koruzne moke
Koruzna zmes Klasik
Gotova zmes za izdelavo koruznega mešanega kruha in peciva z min. 30% deležem koruzne moke